Gemeenteraad BEERSEL begint met minuut stilte

Gemeenteraad BEERSEL begint met minuut stilte

Editiepajot_bart_devill___beersel
EP
 

De gemeenteraad en deze van het OCMW van 1 april ging niet door en voor deze van 29 april werd er, omwille van de corona perikelen, uitgeweken naar de foyer van CC de Meent. Niet alleen was het hier mogelijk voldoende afstand te houden tussen de aanwezigen, ook bleef het openbaar karakter van de gemeenteraad gewaarborgd.

Als eerste punt van de agenda werden de aanwezige raadsleden in kennis gesteld van het overlijden van schepen Gilbert Wouters(onafhankelijke). Deze overleed wel op 64 jarige leeftijd, na een slepende ziekte, begin maart, maar door het uitstel van de gemeenteraad van 1 april, kwam zijn overlijden  nu maar op de agenda van de raad.

Burgemeester Hugo Vandaele schetste schepen Wouters als mens en als politicus. Schepen Gilbert Wouters was een echte liberaal, jarenlang lid van de Open VLD en een kwart eeuw actief in de lokale politiek. Eind vorig jaar besliste hij als onafhankelijke verder te zetelen. Als schepen had hij de bevoegdheden van Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, Milieu, Klimaat, Energie, Afvalbeheer, Groenbeleid en Landbouw. Op deze gemeenteraad werd ook het opvolgend raadslid aangesteld en legde zij haar eed af. In de gemeenteraad wordt wijlen Gilbert Wouters opgevolgd door Linda Boon die bij de voorbije verkiezingen 86 stemmen haalde als 2de kandidaat op  de Open VLD lijst.

De gemeenteraad besliste ook dat het opengestelde schepenmandaat zal worden ingevuld. Raadslid Jan Steyaert hengelde al naar de bevoegdheden van de nieuwe schepen en vroeg zich af of het wel nodig was een nieuwe schepen aan te stellen. Burgemeester Vandaele antwoordde hem dat er al één schepen minder was dan tijdens vorige legislatuur – toen Groen deel uitmaakte van het college – en raadde het raadslid aan wat geduld uit te oefenen.

In de wandelgangen kon al vernomen worden  dat Open  VLD-raadslid Jos Savenberg zal voorgedragen worden als schepen ter vervanging van Gilbert Wouters.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 30 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief