BEERSEL Groen krijgt geen gelijk na klacht

BEERSEL Groen krijgt geen gelijk na klacht

Editiepajot_bart_devill___groen
EP
 

De Beerselse gemeenteraad van woensdag 29 april nam kennis van een schrijven van het Agentschap Binnenlands Bestuur, ondertekend door Gouverneur Lodewijk De Witte, aangaande een klacht ingediend tegen het gemeentebestuur van Beersel door gemeenteraadslid Jan Steyaert(Groen).
 
Via binnenland@vlaanderen.be diende raadslid Jan Steyaert een klacht in tegen het gemeentebestuur van Beersel omdat hij meent dat de beginselen van behoorlijk bestuur zijn geschonden en omdat volgens hem het algemeen belang niet nageleefd werd omdat het gemeentebestuur voorafgaand aan de gemeenteraad een persconferentie organiseert.

Volgens Steyaert is deze werkwijze een inbreuk tegen het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad, het gemeentedecreet, het decreet openbaarheid van bestuur en de deontologische code van de mandatarissen.

Jan Steyaert krijgt van Gouverneur De Witte echter geen gelijk. In zijn antwoord bevestigt hij dat het gemeentebestuur volledig het recht heeft om een persconferentie te geven. Elk raadslid mag in se communiceren over zowel beslist als onbeslist beleid..

Uiteraard zijn er voorwaarden waar aan moet worden voldaan: de privacy regels moeten gerespecteerd worden, er moet worden aangegeven of het om beslist of onbeslist beleid gaat, de regeling inzake openbaarheid van bestuur moet gerespecteerd worden, e. a. Wel moet het huishoudelijk reglement en deontologische code worden aangepast. Daartoe is al een eerste aanzet gedaan en dit zal waarschijnlijk op de volgende gemeenteraad komen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 30 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief