BEERSEL Beerselbon Vlaams Belang komt er niet

BEERSEL Beerselbon Vlaams Belang komt er niet

Zzzz_klaas_slootmans_-_ingezonden_foto
Klaas Slootmans / ingezonden foto

Agendapunt nr 35 van de jongste gemeenteraad van Beersel werd aangebracht door raadslid Klaas Slootmans(Vlaams Belang” en dit betrof een “ Voorstel van besluit betreffende steun aan de lokale ondernemers” in deze Corona tijden.

Het meest in het oog springende voorstel was de invoering van een Beerselbon van 20 euro dat elke inwoner ouder dan 12 jaar kon verkrijgen om in te ruilen bij de getroffen ondernemers na de Corona crisis. De kostprijs van deze maatregel bedroeg 386.000 euro of 0,9 procent van de totale gemeente-en OCMW-begroting.

De tweede maatregel betrof de verlaging van de belasting op economische bedrijvigheid – zeg maar de lokale bedrijfsbelasting - met 25 procent. Er werd wel geluisterd naar  Slootmans, maar hij had geen succes.

Volgens schepen van financiën Deknopper zouden de maatregelen de gemeentefinanciën in moeilijkheden brengen en waren ze niet financierbaar. Het gemeentebestuur wil daarom de nodige voorzichtigheid aan de dag leggen en vermijden dat in een later stadium aan burgers extra bijdragen moeten gevraagd worden, om het door de hogere overheid “opgelegd budget in evenwicht” te kunnen behouden.

Vervolgens somden alle schepenen de corona-maatregelen op binnen hun beleidsdomein. Hiermee wilden zij aantonen dat Beersel wel zijn inwoners, verenigingen, lokale economie e.a. steunt in deze moeilijke periode. In zijn verweer wees Slootmans er bovendien op dat de maatregelen in tal van gemeenten wel werden goedgekeurd. Maar het mocht niet baten. De meerderheid van CD&V, N-VA en VLD stemden de voorstellen weg.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 03 jul 2020

archief