BEERSEL Eerste digitale kindergemeenteraad Beersel is een feit

BEERSEL Eerste digitale kindergemeenteraad Beersel is een feit

Editiepajot_bart_devill___kinderraad_beersel
ingezonden foto
 

De kindergemeenteraad van Beersel bestaat al enkele jaren en is in al die jaren ook actief geweest: regelmatig vergaderen, contacten met medeleerlingen en tips en voorstellen op de vergaderingen brengen en er ook wat mee doen. Ook zij maakten kennis met de Corona – beperkingen. Voor de jongste geplande  vergadering beek het geen goed plan om alle kindergemeenteraadsleden samen te brengen.

Maar zo snel lieten zij zich niet van hun stuk brengen. Een kindvriendelijke gemeente heeft immers advies van zijn kinderen nodig. Ook in corona tijden… En stiekem wilden zij toch ook wel eens weten hoe het met iedereen ging. Begin deze week polsten Britt en Marjolijn van de jeugddienst Beersel bij de kinderraadsleden of ze het niet leuk zouden vinden om een digitale zitting te houden. Er was de idee… we moeten kansen scheppen waar we ze normaal misschien niet zouden zien.

De kinderraadsleden waren meteen laaiend enthousiast. Liefst 22 van hen logden in. Na een paar minuten en enkele vergaderafspraken leek het alsof ze het nooit anders hadden gedaan. Maar goed ook want… adviezen en beslissingen wachten niet.

De Talentenjacht kreeg zijn naam na een stemming. Wie zou in de jury zitten? Kiezen we voor een gastvedette of grotere prijzen voor de deelnemers? En als laatste moesten we ook een nieuwe datum prikken want eind mei zal niet lukken. Ook de Fiets, stap & win actie wordt doorgetrokken  naar september. Net als de actie rond ruildozen met spelmateriaal… Jammer maar gezien de situatie werd het allemaal beter gevonden.

En er waren nog problemen: Loewie signaleerde dat hij het raar vindt dat wanneer hij in het bos bij hem in de buurt (Begijnenbos) een kamp bouwt dat telkens weer moet afbreken. Dat vertelde de boswachter hem in een briefje. Beersel is een kindvriendelijke gemeente waar graag gespeeld wordt… ook in het bos. Maar wat kan nu en wat niet… En waarom of waarom niet… Zou er meer mogelijk zijn dan vandaag kan? Er werd besloten de boswachter te contacteren en hem uit te nodigen op een volgende kindergemeenteraad.

Er werd ook geopperd de Superbeerselaar na de speelpleintjes ook de bossen hier van speeltips te laten voorzien. Werk aan de winkel dus…

De kindergemeenteraadsleden vertelden elkaar ook hoe ze deze speciale periode ervaren. Roxane gaf aan dat ze zich af en toe ook verveelt en eigenlijk liever terug naar school zou gaan.. Elias zag in de quarantaine wel het voordeel dat hij alle dagen kan uitslapen. Maddox gaf aan dat er soms wel veel taken op hem afkomen… En zo ging het nog wel even door! Fijn om elkaar nog eens te zien en te horen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 03 jul 2020

archief