BEERSEL Woonzorgcentrum De Ceder is Covid-vrij

BEERSEL Woonzorgcentrum De Ceder is Covid-vrij

Editiepajot_bart_devill___100_jarige_ceder
Victorine Decrem / foto Bart Devillé
 

Alle 59 bewoners en 59 personeelsleden van Woonzorgcentrum De Ceder in Beersel werden de voorbije twee weken getest op Covid-19. Vandaag ontving de directie het geruststellende nieuws dat er geen enkele besmetting is vastgesteld. Vandaag informeerde de directie van WZC De Ceder alle betrokkenen over het resultaat en werden de familieleden op de hoogte gebracht van het goede nieuws. Dit resultaat is een mooie opsteker voor alle medewerkers en bewoners die de afgelopen weken enorme inspanningen hebben geleverd en hun gewoontes hebben moeten aanpassen.

De 100 jarige Victorine Decrem, woont al 14 jaar in de ceder. Haar verhaal hoe  zij deze coronacrisis beleeft. “Geen hand of gene kus, afblijven da’s ’t beste dat we kunnen.  Het is wel ambetant, maar ’t moet gedaan worden. Ik vind het beter dat we ’t volgen.

Ik heb geen karakter van zuur te zijn, ik kan er iets uitslagen. Veel rusten doe ik. Als de voeten meewillen, ga ik ne keer in den hof. Vandaag heb ik in ’t bad gezeten, mijn haar is geknipt want ’t was te lang, het stond wild,  ze hebben er krulspelden ingezet. (Zorgkundige) C. doet dat graag. Ze geven meer zorg nu.

Er zijn knoppen van mijne peignoir, vroeger deed ik dat zelf , maar ik zie nie meer van ‘t beste, (zorgkundige) M zal ze aanzetten. Een beetje lezen met bril lukt nog wel.

Ik bid nog alle dagen tot onze lieven Heer dat hij mij zo gemaakt heeft, ge zijt 100 jaar en ge weet het niet, ’t is voorbij gegaan.” In WZC de Ceder wordt de raad van Victorine door iedereen goed opgevolgd: personeel, bewoners en familie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 03 jul 2020

archief