BEERSEL Destelheide en Hanenbos zijn klaar om deuren weer te openen

C21

BEERSEL Destelheide en Hanenbos zijn klaar om deuren weer te openen

Editiepajot_bart_devill___destelheide_hanenbos
ingezonden foto
 

De Nationale Veiligheidsraad zette vorige week vrijdag het licht op groen voor de jeugdkampen tijdens de zomervakantie. Destelheide en Hanenbos zijn bijzonder blij voor alle kinderen en jongeren dat ze deze zomer samen op kamp kunnen gaan, weliswaar met inachtneming van de nodige maatregelen.

Destelheide en Hanenbos staan te popelen om te mogen heropenen. Deze twee centra voor Jeugd, Kunst en Creatie hopen in juni te kunnen starten, samen met de horeca. De beslissing valt pas volgende week woensdag in de Veiligheidsraad. De centra zijn alvast optimaal voorbereid en hebben alles in gereedheid gebracht om de bezoekers in de zomervakantie te ontvangen. Vanuit de koepel Algemene Dienst voor Jeugdtoerisme (ADJ vzw) werd een volledige opstartgids klaargemaakt met maatregelen en richtlijnen, zowel voor bezoekers als voor medewerkers. Zo kunnen de gasten met een gerust hart in Destelheide en Hanenbos verblijven en kan het personeel op een veilige manier aan de slag. Er werd zelfs gezorgd voor een uniek, aangepast mondmasker, in samenwerking met kunstenaar Colin Waeghe, die binnenkort zijn tentoonstelling ‘Filoxenia’ opent in Destelheide, en jongerenorganisatie AmuseeVous. Het mondmasker is vervaardigd uit 2 lagen en biedt 92% filtratie-efficiëntie, terwijl de norm van de overheid 70% is. Destelheide en Hanenbos maakten ook werk van unieke veiligheids- en instructieposters, ontworpen door de jonge Europese vrijwilligers van de organisatie ESC, die een tiental maanden in België verblijven.

Ook in ‘stille’ tijden verloren Destelheide en Hanenbos hun project en doelgroep dus niet uit het oog en zetten ze alles op alles om jongeren alle kansen te geven tot (creatieve) zelfontplooiing. In Destelheide kunnen studenten zich ook inschrijven voor een heuse BLOKdown pARTY van 8 juni tot 19 juni. Zo wil Destelheide jongeren, die weinig ruimte en rust hebben om te studeren, die ‘opgesloten zijn in de stad’, die er nood aan hebben omringd te zijn door studiegenoten en/of die graag van cultuur genieten, een plek geven om een week of langer in alle rust en met het nodige comfort te studeren.

‘Voor veel jongeren is deze lockdownperiode een emotionele uitputtingsslag geweest. Niet iedereen heeft de luxe van tijd, een eigen studeerplek of zelfs een stabiele internetverbinding thuis. Nu moeten de jongeren, ook de meest kwetsbare, zich nog concentreren op hun examens. Destelheide wil hen daarin ondersteunen door hen alles te bieden wat aanwezig is: ruimte, rust, slaap- en studeerkamers, frisse lucht, gezonde maaltijden en een vrijblijvend avondvullend programma ter ontspanning.

Vooral in stressvolle situaties hebben we nood aan menselijk contact, aan leeftijdsgenoten. Daaraan heeft het de studenten in deze laatste weken ontbroken. Wij zijn ervan overtuigd dat wij hen daarbij kunnen helpen, dat we dat extra duwtje in de rug kunnen geven voor deze laatste sprint na wat toch al een langeafstandsloop was voor velen’, zegt Guy Uyttebroeck, directeur van Destelheide en Hanenbos. Uiteraard zal ook dit evenement verlopen volgens de strikte veiligheidsvoorschriften van de Nationale Veiligheidsraad. Op de website van Destelheide of op de Facebookpagina (https://www.facebook.com/events/979677619116527/) vinden geïnteresseerde studenten alle info.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 27 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 19 jul 2021

archief