SINT-PIETERS-LEEUW Ook Bakhuis La Source hernam de activiteiten

SINT-PIETERS-LEEUW Ook Bakhuis La Source hernam de activiteiten

Editiepajot_bart_devill___mario_grobben
foto Bart Devillé
 

 Bakhuis La Source Lenniksebaan 1050 in Vlezenbeek opent opnieuw zijn deuren. Privé-etentjes(vanaf 10 personen), workshops(pizza of brood) of andere events zijn sinds 1 augustus opnieuw mogelijk. Mario Grobben bekijkt dit dan graag met de eventuele geïnteresseerden.

 

 

Bakhuis La Source mag ergens uniek genoemd worden. Waar het op neer komt: Lekker tafelen in de sfeer van weleer? De houtoven maakt het hier voor jou! Ook hier is veiligheid in deze corona-tijden troef: er is ruim plaats op de verschillende terrassen, zo niet op veilige afstand binnen. De openingsdagen in de maand augustus zijn: 1, 8, 15 en 22 augustus, overige dagen enkel voor groepen. Alle reeds uitgereikte geschenkbonnen blijven ook geldig tot 31 december.

 Voor wie nog geen kennis maakte mat Bakhuis La Soure, het is allesbehalve een doorsnee restaurant. In Vlezenbeek, in wat ooit een paardenstal en schuur was, wordt in 2003 een lemen bakhoven gebouwd volgens de oude technieken en naar voorbeeld van de bakovens in Bokrijk. De paardenstal verandert in een klein maar gezellig bakhuisje, bakhuis La Source, achter de al even authentiek gerestaureerde hoeve.

De volwaardige bakkersopleiding en koksopleiding van eigenaar Mario Grobben op Elishout vervolledigen het plaatje. Jarenlang blijft het bakken in de houtoven beperkt tot een hobby met veel gezellige momenten rond het houtvuur tot gevolg. Het vernieuwde bakhuis dat de deuren opende in december 2011 straalt een sfeer uit van de tijd van toen, ingericht met sfeervolle rustieke materialen, en een terras en tuin met uniek zicht op de prachtige glooiingen van het Pajottenland. Het bakhuis biedt plaats voor zo'n 30-tal personen waarbij smaakvolle gerechten bereid worden in de hout gestookte lemen bakoven.

 

Mogelijke formules: weekend menu en privé-diners, op de bak dag wordt er ambachtelijk brood op steen gebakken en ’s avonds Pizza. Meestal op de eerste zaterdag van de maand worden verschillende soorten brood en taart gebakken die vooraf kunnen worden besteld. Verder zijn er nog de workshops brood en pizza bakken. In groep (van 10 tot 25 personen) leren de deelnemers hun eigen brood bakken en worden ze vertrouwd gemaakt met de eigenheid van een hout gestookte oven. Meer info: www.bakhuislasource.be en tel.: 0495/51.09.14 . 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 11 sep 2020
Hugo Devillé | 01 sep 2020

archief