Corona-controles in burger: Sluiting handels- én horecazaak in centrum LOT

Corona-controles in burger: Sluiting handels- én horecazaak in centrum LOT

Politie_zone
 

In het kader van de handhaving van de geldende Coronamaatregelen, heeft de lokale politiezone Zennevallei recent besloten om via anonieme patrouilles en in burgerkledij specifiek toezicht te houden op de naleving van deze maatregelen voor o.a. handels- en horecazaken 

Als gevolg hiervan werden tijdens een corona-actie in burger op donderdag 6 augustus 2020 een handels- én horecazaak in het centrum van Lot tijdelijk gesloten. 

In de eerste handelszaak bleek dat de persoon die de klanten bediende het mondmasker niet correct droeg. De uitbater kreeg een week eerder al een schriftelijke waarschuwing voor de niet-naleving van het opgelegde sluitingsuur. Bovendien werd vastgesteld dat de zaak een illegale vreemdeling in dienst had. De waarnemend burgemeester van Beersel besloot n.a.v. deze twee overtredingen om de handelszaak voor een periode van 14 dagen te sluiten.

De tweede sluiting werd opgelegd voor een horecazaak waarbij de uitbater geen mondmasker droeg. Bovendien was ook de inrichting van de zaak niet in orde volgens de coronamaatregelen. De tafels hadden geen tussenafstand van 1,5 meter. Aan de bar bevonden zich twee klanten, eveneens zonder masker. Ook de verplichte registratielijst voldeed niet aan de voorwaarden en werd tevens niet correct ingevuld. Op basis van deze flagrante inbreuken besloot de waarnemend burgemeester van Beersel om deze zaak te sluiten voor een periode van 30 dagen.

De lokale politiezone Zennevallei wenst echter te benadrukken dat heel veel handels- en horecazaken op haar grondgebied wel de richtlijnen respecteren. Het betreft slechts een minderheid van de zaken die weinig burgerzin vertonen om samen de strijd tegen het coronavirus tegen te gaan.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Hugo Devillé | 11 sep 2020

archief