BEERSEL/HALLE OKS Dworp/Halle is 50 jaar jong en nog meer dan springlevend

BEERSEL/HALLE OKS Dworp/Halle is 50 jaar jong en nog meer dan springlevend

Editiepajot_bart_devill___familievanhoef
ingezonden foto
 

 50 jaar geleden of 1970 mag in Dworp, toen nog een zelfstandige gemeente, toch ergens een speciaal jaar – althans op sportief vlak- genoemd worden. Kon je toen de sportverenigingen op één hand tellen, kwamen er op één jaar tijd drie sportverenigingen bij: judo, volley en liefhebbersvoetbal. Wat later zou ook FC Dworp bij de Belgische Voetbalbond aantreden.
Aan de wieg van OKS Dworp stond Felix Van Hoef, toen actief in Aalst en het Brusselse. Hij beoefende niet alleen Judo maar ook Karate en Ju-Jutsu. Daardoor groeide de club van Dworp niet allen uit tot een Judo club maar tot een club waar meerdere krijgskunsten konden beoefend worden. De rechterhand van Felix was toen zoon Guido, die o.m. met Robert Vandewalle actief was bij de nationale judo ploeg. Gui Verbeeck werd de eerste voorzitter van de vereniging. De eerste trainingen vonden plaats in de zaal van het Brouwershuis, eigendom van de schoonouders van de voorzitter. Nadien kon men terecht in twee klaslokalen van de meisjesschool en in afwachting dat de sportschuur werd gebouwd kon men terecht bij Mobikit. Later kreeg de club van de gemeente de kans om een eigen oefenzaal bij de sportschuur aan te bouwen. Vandaag wordt er ook getraind in Sportcentrum De Bres in Halle. Vandaag wordt de club gerund door Bart Van Hoef en de dochter van Guido, Katrien, bijgestaan door een team van gediplomeerde trainers en trainsters. De club doet het dan ook nog steeds schitterend. Bart Van Hoef: “We hebben een sterk team van vrijwilligers en trainers.  Onze lesgevers zijn allemaal gediplomeerde trainers, wat zorgt voor kwaliteit en juiste begeleiding voor de verschillende leeftijdsgroepen. We keken steeds naar de toekomst. Het succes heeft zeker ook te maken met het feit dat we er proberen voor te zorgen dat iedereen bij ons welkom is: alle rangen, leeftijden en culturen. Jaarlijks staan er meer dan 400 leden op de tatami. Onlangs startten we ook Kleuter-Budo op. “Niettegenstaande OKS Dworp geen typische competitieclub is werden en worden toch mooie resultaten behaald op nationale en internationale wedstrijden. Zo werd Guido Van Hoef vijfde op het WK judo in Leningrad, Kate Mintiens eerste op het WK en meerdere Europese titels binnen het karate, Fleur, de dochter behaalde een derde plaats op het EK Ju-Jutsu en er waren er nog meer!
Bart Van Hoef: “ Er waren vele mooie momenten de voorbije vijftig jaar, het mooiste is moeilijk te zeggen want er zijn er zoveel. Het moment van voldoening schuilt zich soms in kleine dingen. Voor mij persoonlijk is de lach van een kind en een leerling die voldaan van de oefenmat stapt een topmoment. Of er nog een viering voor die 50 jaar volgt? Er waren plannen, maar wellicht wordt het door de omstandigheden een 50+1 jaar viering! “ 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 11 sep 2020
Hugo Devillé | 01 sep 2020

archief