BEERSEL “HeRoes Tripel” werd “neRoes Tripel”

BEERSEL “HeRoes Tripel” werd “neRoes Tripel”

Editiepajot_bart_devill___heroes
foto Bart Devillé
 

 Aanvankelijk “ (he)Roes”, nadien “HeRoes” en vandaag uiteindelijk “neRoes Tripel” :  drie namen voor dit artisanaal bier van Dirk Heroes op vijf jaar tijd. Gewild of was het “van moeten”?    

Hoog tijd om dit raadsel op te lossen….. De passie voor artisanale bieren was al sinds enkele generaties terug te vinden in de genen van de familie Heroes. In de jaren ’20 baatte grootvader Victor Heroes al een echt biercafé uit in Leuven. Vandaag houden we het bij Dirk Heroes, afkomstig van een bekende -vooral sportieve familie- uit Sint-Pieters-Leeuw, maar al 20 jaar inwoner van de Beerselse deelgemeente Alsemberg. Dirk: “Ik ben al jaren aan de slag in de sector en omdat bier na al die jaren een passie geworden was, besloot ik een avondopleiding “brouwen en distilleren”  te volgen in Coovi te Anderlecht. “

Naast goede raad  kreeg Dirk  de knepen van het bierbrouwersvak onder de knie. Dit resulteerde in  een eigen artisanaal bier.  “Een eerste brouwsel kwam tot stand in onze kelder, gevolgd door een proeverij met vrienden van wie ik een gunstig rapport kreeg.”  Toen ging  de sneeuwbal  echt aan het rollen. Aanvankelijk brouwde Dirk zijn bier bij Brouwerij 4Pajot in Vlezenbeek waar hij, samen met Raymond, 5 brouwsels van 150 liter produceerde . Begin 2019 maakte hij de overstap naar  Brouwerij Craywinckelhof. Dirk: “De HeRoes Tripel, vandaag “neRoes Tripel”, is een vier-moutig blond bier, met drie bitterhoppen en 3 aromahoppen met dryhopping. De smaak is te danken aan  2 zeer kwalitatieve gisten. Het bier ondergaat eveneens  een hergisting op de fles. Het is lang houdbaar en evolueert in smaak”. En dan de nieuwe naam :  Toen op een bierfestival in Brugge bleek dat de biernaam Heroes al bestond, of beter, dat de naamregistratie al een feit was, moesten we  op zoek naar een nieuwe naam, en deze ook laten registreren. Zo kwamen we terecht bij “neRoes Tripel”. “ne” verwijst naar mijn neus die ik verwerkte in het door mezelf ontworpen etiket. Een andere uitleg:  op ’t café vraagt men meestal naar “nen  neRoes”. “ De toekomst van de “neRoes Tripel” ziet er  rooskleurig uit. Een brouwsel van 4.000l is klaar waarvan  200l  wordt bewaard in een voormalig whiskyvat. Dit met het oog op een ”oak aged” edition. Ondertussen wordt er volop nagedacht over de uitbreiding van het neRoes assortiment. De “neRoes Tripel” is  te verkrijgen in de betere drankenhandels in de regio en in heel wat biercafés. Bovendien staat het als huisbier op de kaart bij het restaurant van de stiefzoon van Dirk, “Bistro Vincent” in Alsemberg, maar ook in andere restaurants in de buurt kan je proeven van dit schuimend genot. Eerstdaags wordt ook voor het eerst de grens overgestoken “om te beginnen trekken we naar Noord-Frankrijk“, aldus Dirk.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 11 sep 2020

archief