Beersel lanceert verenigingencheque

Beersel lanceert verenigingencheque

Editiepajot_bart_devill___verenigingencheque_beersel
foto Bart Devillé
 

 

Met de coronacrisis kwam de werking van meerdere Beerselse verenigingen de voorbije maanden jammer genoeg zo goed als stil te liggen. Nu staat voor al die verenigingen en clubs een nieuw werkjaar voor de deur. Als kind- en jeugdvriendelijke gemeente wil Beersel graag dat alle kinderen en jongeren de weg terugvinden naar hun favoriete sportclub, muziek-, dans-, toneelvereniging of jeugdbeweging. Misschien zijn er ook wel jonge Beerselaars die dit seizoen een nieuwe hobby ontdekken.

Omdat het virus nog niet helemaal weg is, aarzelen ouders mogelijk nog om hun kind opnieuw in te schrijven bij een Beerselse vereniging. Voor de verschillende sectoren werden protocollen en draaiboeken opgesteld zodat alles coronaveilig kan verlopen. Verenigingen nemen hierin hun verantwoordelijkheid.  Om de twijfelaars te overtuigen om hun kind alsnog te laten aansluiten bij een Beerselse vereniging, biedt de gemeente Beersel aan elke inwoner van 3 t/m 18 jaar een verenigingencheque aan van 10 euro. De verenigingencheque kan aangevraagd worden vanaf dinsdag 1 t/m 30 september 2020 via het daarvoor opgemaakte e-loketformulier op www.beersel.be . De cheque blijft geldig tot uiterlijk 31/12/2020. De cheque kan gebruikt worden voor het betalen van inschrijvingsgeld of toegang bij activiteiten van erkende Beerselse verenigingen met een jeugdwerking. Het jeugdaanbod van al de Beerselse jeugd-, sport, of cultuurverenigingen werden gebundeld in een brochure die je kan raadplegen op www.beersel.be Elsie De Greef(N-VA), Sport- en Cultuurschepen: “We zien een positieve ingesteldheid bij onze Beerselse jeugd-, cultuur- en sportverenigingen. Waar het kon stonden ze de laatste maanden met de meest creatieve oplossingen en ideeën klaar om hun werking waar en wanneer het mogelijk was toch te laten plaatsvinden. Nu staat voor al die verenigingen en clubs een nieuw werkjaar voor de deur. De brochure die we gemaakt hebben, brengt ze allemaal samen. Zo weet je als jonge Beerselaar wat je in Beersel allemaal kan doen.”

Jo Vander Meylen(Lijst Burgemeester), Jeugdschepen: “Wij zouden het heel leuk vinden mocht iedereen de weg naar zijn vereniging of club terugvinden. Maar even fijn zouden we het vinden mochten er onder jullie zijn die nieuwe dingen ontdekken in deze brochure en ze wel eens willen proberen. Twijfel je nog een tikkeltje? Wel, gebruik dan de verenigingscheque van 10 euro die we elke jonge Beerselaar tussen 3 en 18 dit jaar speciaal aanbieden. En weet… Jonge Beerselaars kijken voluit vooruit.” Meer info: Cultuurdienst Beersel 02/359.16.17 of cultuur@beersel.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 11 sep 2020

archief