BEERSEL “Kapstok” werd inspiratiebron voor kunst in Beersel

BEERSEL “Kapstok” werd inspiratiebron voor kunst in Beersel

Editiepajot_bart_devill___opbouw_van_de_tentoonstelling
foto Bart Devillé
 

 

Na twee succesvolle tentoonstellingen van de Beerselse kunstwerkgroep onder leiding van Philippe van Goethem, werd een nieuw tentoonstellingsproject uitgewerkt over het thema ’kapstok’. Voor sommigen is het een vergezocht thema voor anderen duidelijk een opmerkelijke inspiratiebron.

 

Een kapstok kent iedereen als een nuttig meubelstuk, bedoeld voor het ophangen van kledij. In de tentoonstelling wordt de kapstok uit de kast gehaald en krijgt hij een bijzondere rol. Als basis voor een sculptuur of een kunstzinnig functioneel object, minimalistisch   driedimensionaal of met veel kleur op doek. De deelnemers aan de tentoonstelling gingen vanuit diverse technieken bijzonder creatief aan de slag met het thema. Het resultaat van hun fantasie kunt u bewonderen tijdens de openingsuren in de foyer van CC de Meent. Iedereen is welkom, elke werkdag van 7/9 tot 27/9 van 8.30u tot 12u en van 15u tot 17u in CC de Meent, Gemeenveldstraat 34 in 1652 Alsemberg.

 

Elsie De Greef(N-VA), schepen van cultuur: “De voorbije maanden gingen een 30-tal plaatselijke kunstenaars vanuit diverse kunsttechnieken aan de slag met als thema ‘kapstok’. De tentoonstelling is er weer eentje om fier op te zijn, maar ze openen met een receptie zit er dit jaar door corona spijtig genoeg niet in. Ik nodig wel iedereen uit om op een veilige manier, alleen of met je bubbel te komen kijken. Ook wil ik graag alle kunstenaars feliciteren en hartelijk danken, want ze hebben samen een unieke tentoonstelling verwezenlijkt. Dat het een mooi geheel vormt is onder andere te danken aan Philippe Van Goethem, onze curator. Hij heeft ook dit jaar met veel enthousiasme en gedrevenheid zijn schouders onder deze expo gezet.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 11 sep 2020

archief