BEERSEL Muselet wordt een nieuwe naam in de Beerselse gastronomie.

C21

BEERSEL Muselet wordt een nieuwe naam in de Beerselse gastronomie.

Editiepajot_bart_devill___jo_musiek
foto Bart Devillé
 

 

Beersel heeft niet alleen heel wat te bieden op vlak van natuur, toeristische bezienswaardigheden en de lambik- en andere streekbieren, ook de gastronomie -en dit niet alleen in de deelgemeente Beersel- trekt heel wat gegadigden aan. Een nieuwe naam die opduikt is “Muselet”, die de deuren -als alles wat mee wil- opent 15 september.

Onlangs stopte Ilse Rillaert na zeven jaar met haar restaurant Pasta Café, onderaan de Pastoor Bolsstraat in Alsemberg: “Ik had in het begin al gezegd dat ik dit maximum tien jaar zou doen. Het zijn er uiteindelijk een dikke zeven geworden. Ik miste het gewoon om een sociaal leven te hebben.” Lang zal de horeca wel niet leeg staan. Volgende week opent Jo Musiek de deuren van zijn “Muselet”. Jo: “ Bij Muselet wil ik mijn gasten verwennen met een lekkere gerecht of een (h)eerlijk bordje tapas, vergezeld van een zorgvuldig gekozen glas wijn. Ik voltooide mijn  opleiding aan de befaamde hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Ik werkte in een aantal bekende restaurants, maar de meesten onder jullie kennen mij van de traiteurszaak Jo & Ko. Eerst in Sint-Genesius-Rode en later in Beersel was dit een begrip in de lokale traiteurswereld. Nadien roerde ik samen met chef Richard Hahn in de potten in De Pastorie.”

 

Voor Jo Musiek is het ook ergens “thuis komen”: “ Muselet is gevestigd in een historisch pand. Het was decennialang eigendom van mijn grootvader, ‘peter Jean Albert’.  Meerdere generaties hebben op deze locatie talloze uren doorgebracht in het toenmalige, roemruchte ‘Café De Vissers’. Nu ik mijn nieuwe zaak kan onderbrengen in dit legendarisch stukje vastgoed, voelt het een beetje als thuiskomen. Trouwens een 15 tal jaren geleden, tussen pot en pint, zei ik al “ooit de Vissers” open te houden. Uit de keuken van Muselet zullen goed verzorgde kwaliteitsvolle gerechten en tapas komen. Deze worden vergezeld van persoonlijk geselecteerde wijnen. Dit alles in een ongedwongen kader en aan correcte prijzen. Gewoon een pint komen drinken kan ook. “ En dan de naam Muselet?  “Een muselet is een ijzeren kapje met ijzerdraad, dat op een fles mousserende wijn gezet wordt om de kurk vast te klemmen. En in deze naam vind je een deel van mijn naam “Musiek” terug!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 mei 2021
Hugo Devillé | 03 mei 2021

archief