BEERSEL Vlaams Minister Benjamin Dalle huldigt vernieuwd Hanenbos in

C21

BEERSEL Vlaams Minister Benjamin Dalle huldigt vernieuwd Hanenbos in

Editiepajot_bart_devill___inhuldiging_hanenbos
foto Bart Devillé
 

 

Op  zondag 13 september bracht Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle  een bezoek aan en huldigde het vernieuwd Hanenbos, Centrum voor Jeugd, Natuur en Avontuur, in. Hij huldigde er niet alleen het vernieuwde Bosbeleefpad en laag touwenparcours in, maar ook het nieuwe Hanenboslogo op de gloednieuwe website, dit tijdens de jaarlijkse brunch in het bos.

 

Dit was ook het eerste bezoek van minister Dalle aan Hanenbos. Vanuit zijn rol als vertegenwoordiger en belangenbehartiger van de jeugd, staat minister Benjamin Dalle uiteraard voor de volle honderd  procent achter deze verjonging van het logo, de communicatieloods en het Hanenbos aanbod. Hij zegt: “Kinderen die vaak in bos en natuur spelen, zijn over het algemeen gezonder. Ze hebben minder last van aandoeningen aan de luchtwegen, ontwikkelen een betere motoriek en hebben meer uithoudingsvermogen. Spelen en leren in de natuur prikkelt de fantasie, stimuleert de creativiteit, biedt volop de gelegenheid tot verwondering, tot spontane ontdekkingen en inzichten in ecologische relaties. In Hanenbos ziet men dagelijks hoe kinderen opleven als ze zich onbeperkt kunnen uitleven in de natuur. “

Waar het op neer komt: Hanenbos krijgt een nieuwe look: Om de gasten van Hanenbos en Destelheide maximaal op de hoogte te houden van de nieuwe mogelijkheden die deze uitbreiding biedt voor beide centra, werd een volledig nieuwe website en fris logo uitgedacht voor Hanenbos. En dan is er ook het nieuw Hanenbospad en laag touwenparcours. Deze frisse bries van vernieuwing werd ook op het Hanenbos domein en in de gebouwen zelf doorgetrokken. Ongeveer 10 jaar geleden werd in Hanenbos het Bosbeleefpad van net geen 2 kilometer aangelegd. Omdat er bij de aanleg ervan bewust gekozen werd voor het gebruik van natuurlijke elementen, was dit parcours aan vernieuwing toe. Ook het laag touwenparcours wat verderop in het Hanenbos werd opnieuw uitgedacht. Voor wie het nog niet zou weten: Sinds 1 januari 2018 valt Hanenbos, Centrum voor Jeugd, Natuur en Avontuur onder het beheer van de VZW Algemene Dienst voor Jeugdtoerisme(ADJ), die ook de diensten van Destelheide en de Hoge Rielen in Kasterlee coördineert. De missie van Hanenbos- een open en inclusief verblijfscentrum zijn midden in het groen, met aandacht voor sport en spel, duurzaamheid en natuurbeleving- valt mooi samen met die van Destelheide enkele kilometers verderop.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 mei 2021
Hugo Devillé | 03 mei 2021

archief