BEERSEL Verkeersveiligheid blijft prioriteit in Beersel .

BEERSEL Verkeersveiligheid blijft prioriteit in Beersel .

Editiepajot_bart_devill___politiezone_zennevallei
foto Bart Devillé
 

 

Afgelopen jaar gebeurde op het grondgebied van de Politiezone Zennevallei (Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw) 239 verkeersongevallen waarbij mensen gekwetst raakten. Er vielen tevens vier verkeersdoden. Dat cijfer moet naar omlaag. Samen naar nul ongevallen en geen verkeersdoden meer! 

Er werd dan ook naar een oorzaak gezocht. Als je weet dat in 10 procent van de gevallen alcohol in het spel was, als je weet dat snelheid een grote impact heeft op de ernst van het ongeval, als je weet dat bestuurders zich ondanks allerhande campagnes toch nog laten afleiden door de smartphone, … Er moest dan ook worden opgetreden….. Dit weekend hield de lokale politie Zennevallei daarom verschillende verkeerscontroles, zowel in Beersel, Halle als Sint-Pieters-Leeuw. Hierbij bliezen in totaal vier bestuurders alarm, drie bestuurders positief waarvan twee met onmiddellijke intrekking van meer dan 15 dagen tot gevolg en nog eens vier bestuurders legden een positieve speekseltest (drugs) af. Daarnaast controleerden de inspecteurs ook op gordeldracht en de aanwezigheid van de nodige boorddocumenten. 24 overtredingen werden vastgesteld op vlak van gordeldracht en vier overtredingen op het ontbreken van een geldig rijbewijs. Verder werden nog vier personen geverbaliseerd omwille van het ontbreken van een geldig attest technische keuring en zeven bestuurders op het ontbreken van een geldige inschrijving van het voertuig. Eén vrachtwagenbestuurder werd betrapt op de afwezigheid van een bestuurderskaart in de tachograaf. Als laatste werd ook een persoon betrapt op zwartwerk.

De Politiezone Zennevallei geeft dan ook goede raad: Begeef je je op de openbare weg met je voertuig? Hou je dan aan de verkeersregels. Zorg dat je steeds beschikt over de nodige boorddocumenten (rijbewijs, verzekering, technische keuring), klik de gordel steeds vast en rij nooit sneller dan de maximum toegelaten snelheid. Hou tevens je aandacht op de weg en laat je dus niet afleiden door je mobiele telefoon. Zo voorkom je alvast onnodige en ongewenste verrassingen op de weg en in je brievenbus.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 20 nov 2020

archief