BEERSEL Bib Beersel lanceert boekentrolleys voor de kinderdagverblijven

BEERSEL Bib Beersel lanceert boekentrolleys voor de kinderdagverblijven

Editiepajot_bart_devill___boekentrolleys
ingezonden foto
 

 Vroeg geleerd is oud gedaan: ook baby’s en peuters houden van boeken. Dit heeft mee gespeeld bij de beslissing van Bib Beersel, nu ook boekentrolleys voor de kinderdagverblijven te lanceren. Uiteraard kunnen de baby’s en peuters nog niet lezen, ze kunnen toch- met of zonder hulp- naar de prentjes kijken.

 

Een boekentrolley is een themakoffer op wieltjes. In elke koffer zitten 12 leuke boekjes voor baby’s, peuters en kleuters. Meestal kartonboekjes met een harde kaft en stevige pagina’s die bestand zijn tegen klei handjes. Er werd gekozen voor 8 thema’s die nauw aansluiten bij de leefwereld van de peuters: kleuren, vormen, eten, gevoelens, het lichaam, …. Boekjes lezen, ontdekken en verkennen is voor kleine kindjes een groot avontuur. Samen naar de prenten kijken, voorwerpen aanduiden, een verhaaltje verzinnen … allemaal manieren om op een fijne manier met boeken in contact te komen en kennis te maken met taal. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van het kind waar ze ook later veel plezier blijven aan beleven. Elsie De Greef(N-VA), schepen van Bibliotheek: “Want een liefde voor boeken is voor het leven. Alle begeleiders van de Beerselse kinderdagverblijven kunnen boekentrolleys reserveren via een online aanvraagformulier op de website van Bib Beersel. En dit helemaal gratis, inclusief levering en ophaling trolley. “

De provincie investeerde in 2011 al 17.300 euro om 600 boekentrolleys aan te kopen voor bibliotheken in Vlaams Brabant. Niet elke school of kinderdagverblijf geraakt in de bibliotheek om boeken uit te lenen. Dus vult de bib zelf de boekenvalliesjes op wieltjes en gaat er mee op stap naar de gegadigden. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 okt 2020

archief