BEERSEL Inwoners Beersel kunnen mee bouwen aan Voedselbos

BEERSEL Inwoners Beersel kunnen mee bouwen aan Voedselbos

Editiepajot_bart_devill___voedselbos1
foto Bart Devillé
 

 Een voedselbos is een door mensen gecreëerd bos waar­in het overgrote deel van de planten eetbaar zijn. In Beersel stelde het burgerproject BosAardBlij in december 2019 het eerste voedselbos BosAardBlij voor.

Met het voedselbos (op de hoek van de Pastoor Bolsstraat en de Onze Lieve Vrouwstraat in Alsemberg) willen gemeente Beersel, Velt en de vrijwilligers van BosAardBlij een stukje mooiere en gezonde wereld nalaten aan de toekomstige generaties en bijdragen aan een voedselsysteem met respect voor aarde, mens en dier. Nu krijgen de Beerselaars de kans om mee te bouwen aan een stukje mooiere toekomst. Wat de initiatiefnemers nog zoeken? Meters en peters voor enkele bomen , paden- en perceelhoeders, kunstenaars en knutselaars, uitvinders en ideeënmakers en aanmoedigers/lekkermakers. Naargelang de klus waar jij je schouders kan en wil onder steken, vraagt het bos wat van je tijd om het te helpen groeien. Zo wordt het voedselbos een toekomstbos gedragen door velen!

 Voor diegenen die gewoon nieuwsgierig zijn of meer info willen wordt een infoavond georganiseerd dinsdag 6 oktober om 20u in Biercentrum De Lambiek Gemeenveldstraat 1 te 1652 Alsemberg. Inschrijven aangewezen: bosaardblij@velt.nu of milieu@beersel.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 okt 2020

archief