BEERSEL K.T. Weredi speelt tragikomedie

BEERSEL K.T. Weredi speelt tragikomedie

Editiepajot_bart_devill___weredi_nov20
foto Bart Devillé
 

 Ook in deze corona tijden komt K.T. Weredi Lot op de planken en zorgt zo voor ontspannende avonden die wel heel welkom zullen zijn. Uiteraard zullen deze niet verlopen zoals we gewoon zijn, maar Weredi kennende zal het weer meer dan de moeite lonen  de opvoering bij te wonen. Weredi Lot al meer dan een begrip in de wereld van het liefhebberstoneel is ieder jaar, met zowel de jeugd als de volwassenen,  minstens éénmaal op de afspraak. Dus nu ook dit jaar niettegenstaande corona en mits enige aanpassing en rekening houdend met de omstandigheden. Zo wordt het aantal aanwezigen per opvoering beperkt, maar dat werd nu opgevangen met één meer dan gewoonlijk.

Het wordt deze keer de opvoering van De Jossen van Tom Lanoye, een tragikomedie. Waarover het gaat: Een ietwat aparte vriendengroep van tien “Jossen” valt langzaam uiteen. Hoe de samenhorigheid plots kan wegvallen wanneer de nood aan eigenheid de kop op steekt. Regels en wetten die zorgen voor rust en standvastigheid worden opeens overboord gegooid. De maatschappij van de Jossen brokkelt langzaam af voor de ogen van de toeschouwer. De Jossen wordt een zeer dynamische, intense en fysieke voorstelling. Een combinatie van tekst en choreografie, een wervelend spektakel met alle focus op de acteurs. De regie van De Jossen wordt gevoerd door Hugo De Wulf, geassisteerd door Paulien Dewit. Spelen mee: Lynn Boon, Stanislas Despiegelaere, Ina Hamelryck, Bernt Lauwereys, Niels Tavano, Thomas van Riet, Kenzo Vandervelde, Gerben Wilmus, Joeri Zelck en Bram Ghysels. Kostuums en schminck zijn in de goede handen van Sonja Bosmans en Jenny Marchal. Voor de chorografie zorgt Marie Rondot en voor de productie Jan Zelck.
De Jossen wordt opgevoerd in CC de Meent op 12, 13 en 14 november om 20u, 15 november om 15u. Tickets kunnen online worden besteld via de website van CC de Meent of zijn te verkrijgen aan de balie. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 20 nov 2020

archief