BEERSEL Alle Beerselse scholen schakelen naar code oranje maandag 26 oktober

BEERSEL Alle Beerselse scholen schakelen naar code oranje maandag 26 oktober

Editiepajot_bart_devill___beerselse_scholen_code_oranje
Schepen Jo Vander Meylen / foto Bart Devillé
 

 Op vraag van de gouverneur riepen Burgemeester Hugo Vandaele en onderwijsschepen Jo Vander Meylen(beide Lijst burgemeester) de lokale Beerselse onderwijscrisiscel al voor de tweede keer samen. Ten laatste na de herfstvakantie dienen scholen over te stappen naar code oranje. Na gezamenlijk overleg met de schooldirecties van alle netten, de arts, de clb’s, de verschillende interne diensten en eerstelijnszorg werd beslist zolang niet te wachten en sneller te schakelen. Onderwijsschepen Jo Vander Meylen: “Maandag 26 oktober al stappen we collectief over naar code oranje. 

Dat betekent concreet dat enkele maatregelen toch wel verstrengen. In onze scholen zullen wij niet-essentiële bezoekers weren. De scholen bepalen zelf in een zo beknopt mogelijke lijst wie als essentiële derden echt nodig zijn. Om duidelijk te zijn, ouders zullen in deze fase niet meer zomaar de school kunnen binnenwandelen. Alle extra-murosactiviteiten worden opgeschort. Dus, concreet uitstappen of meerdaagse activiteiten kunnen niet. De zwem- en sportlessen mogen voorlopig wel blijven doorgaan. We spraken wel af dat wandelingen in klasbubbel in de schoolomgeving tot nader order ook moeten blijven kunnen. “
 
De hogere overheid heeft ervoor gekozen dat kinderen en jongeren ook in moeilijke omstandigheden in een 5 dagenweek voor 100% naar school moeten kunnen. Jo Vander Meylen: “Wanneer dit de prioriteit is moeten we voluit de kaart van al onze kinderen en onderwijspersoneel trekken en hen ten volle beschermen. We kiezen er dan ook voor om schoolinfrastructuren in deze fase exclusief aan de scholen toe te wijzen. Alle activiteiten die buiten de schooluren in lokalen of zalen van een Beerselse schoolinfrastructuur zitten worden stopgezet. Met pijn in het hart naar al onze verenigingen die er gebruik van maken. Maar voor de gezondheid van alle kinderen en onderwijspersoneel moet je soms duidelijke en harde keuzes maken.” Ook de sportzalen in Lot, Beersel en Dworp zullen tijdens de schooluren exclusief als turnzalen voor de Beerselse scholen gereserveerd worden. Na schooltijd  kunnen deze tot nader order wel nog opnieuw volgens de regels van het sportprotocol worden ingenomen door de verengingen. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 20 nov 2020

archief