BEERSEL Centrum van Dworp krijgt nieuwe rioleringsinfrastructuur

C21

BEERSEL Centrum van Dworp krijgt nieuwe rioleringsinfrastructuur

Editiepajot_bart_devill___kerkplein_dworp
foto Bart Devillé
 

 De jongste gemeenteraad van Beersel had het ook over het centrum van deelgemeente Dworp, meer bepaald de aanleg van nieuwe rioleringsinfrastructuur in de Molenbeekstraat, Beling, Alsembergsesteenweg, over het kerkplein, in de Kerkstraat, Waterstraat, Hoogkouter en Molenveld.

 
De gemeenteraad nam hier een princiepsbeslissing en ging akkoord met de lastvoorwaarden, gunningswijze, bestek en uitvoeringsplannen. De indiactieve uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op € 5.541.737,07 excl. btw als volgt opgesplitst: Aquafin: € 2.848.567,85 excl. btw; Farys: € 2.680.826,17 excl. btw; het aandeel van de gemeente Beersel bedraagt 12.343, 05 euro, excl.btw. Op de gemeente werd het dossier voorgesteld door burgemeester Hugo Vandaele(Lijst Burgemeester), tevens schepen van Openbare Werken. “Het gaat hem hier over een zogenaamde gescheiden riolering, waar het afvalwater en regenwater apart worden afgevoerd, op sommige plaatsen ligt er nog geen riolering. Onder het kerkplein komt er een wachtbekken van 1.000m³, de startdatum van de werken is nog niet geweten. Hangt af van de resultaten van de openbare aanbesteding welke nu kan starten.

 

 

 . Het kerkplein blijft parking De klinkers in de Kerkstraat blijven behouden. In de Waterstraat komt er een voetpad waar technisch mogelijk. De impact van de werken op de Alsembergsesteenweg zou maar van korte duur zijn. Ook zal worden getracht de omwonenden zo weinig mogelijk te hinderen. “ De werken zouden anderhalf jaar in beslag nemen. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 mei 2021
Hugo Devillé | 03 mei 2021

archief