BEERSEL Beerselse oudstrijders worden niet vergeten

C21

BEERSEL Beerselse oudstrijders worden niet vergeten

Editiepajot_bart_devill___begraafplaats_dworp
foto Bart Devillé
 

 Ter gelegenheid van wapenstilstand herdenkt het Beersels gemeentebestuur elk jaar de slachtoffers van de beide wereldoorlogen door het leggen van een traditionele bloemenkrans aan de ereperken van de oudstrijders op de verschillende begraafplaatsen en aan de oorlogsmonumenten in de 5 deelgemeenten. 

Normaal ging de officiële plechtigheid op 11 november in Dworp plaats vinden, dit gebeurt ieder jaar om beurt in een andere deelgemeente, maar ook dit kan nu jammer genoeg niet door corona. De Beerselse oudstrijders worden uiteraard wel niet vergeten. 
Naar aanleiding van Allerheiligen werden er dit weekend kransen neergelegd op de verschillende begraafplaatsen en naar jaarlijkse traditie worden er op 11 november bloemen neergelegd bij alle oorlogsmonumenten in de 5 deelgemeenten. De officiële bloemenhulde aan het oorlogsmonument in Dworp zal niet plaats vinden, maar de gemeenteschool van Dworp zorgt wel voor vredesboodschappen, tekeningen en knutselwerkjes aan het monument. Een blijk van waardering omdat deze helden de prijs voor onze vrijheid met hun leven bekochten. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 mei 2021
Hugo Devillé | 03 mei 2021

archief