BEERSEL Hanenbos geeft kinderen extra speelkansen

C21

BEERSEL Hanenbos geeft kinderen extra speelkansen

Editiepajot_bart_devill___beerselse_jeugd_en_hanenbos
foto Bart Devillé
 

 Ook kinderen hebben vandaag niet altijd de leukste tijden. Ze zien hobby’s en allerhande activiteiten geschrapt worden. En weet je… kinderen snappen dat allemaal wel dat het moet om dit hardnekkige virus te verslaan. Maar toch vinden we dat Beersel als kindvriendelijke gemeente niet bij de pakken moet blijven zitten. We moeten kansen zoeken in plaats van te zeuren over wat vandaag allemaal niet kan. 

In de kindergemeenteraad van Beersel kwam “het spelen in bossen” de laatste tijd meerdere malen aan bod. Het was kinderschepen Loewie Debelder die de vraag enige tijd geleden op tafel legde. Hij is nogal een fervente fan van onze bossen. Wat kan er? Wat niet? Kunnen we in Beersel speelbossen creëren waar kinderen vrij kunnen spelen, kampen bouwen… Loewie: “ Dat het niet overal kan snappen we snel maar waar en wanneer kan het wel.” De boswachter en de gemeentediensten diensten besloten samen te werken met de kindergemeenteraad aan een plan maar zoals je al kon vermoeden gooit corona ook hier wat roet in het eten. Vergaderingen van kindergemeenteraden moesten verschoven worden gezien het samenbrengen van kinderen uit zoveel bubbels.  Schepen van Jeugd, Jo Vander Meylen. “Het gaat dus allemaal niet zo snel als we hoopten… Maar we komen er wel! Laatst mocht ik met minister van Jeugd Benjamin Dalle bij de opening het vernieuwde lage touwenparcours en het bosbeleefpad zelf uitproberen. We waren beiden toen al heel enthousiast. De minister stelde ondertussen ook dat buitenspeeltuintjes in deze lockdown zeker moesten openblijven. Dit in tegenstelling tot de eerste lockdown.”
Vanuit de jeugddienst werd dan de vraag gesteld aan de directie van Hanenbos of kinderen in de verlengde herfstvakantie niet uitzonderlijk mochten komen spelen op hun terreinen. Jo Vander Meylen: “Prompt kregen we de reactie dat ze onze kinderen die extra speelkansen graag gunnen. Dus wie zin heeft om het vernieuwde lage touwenparcours en het bosbeleefpad eens te gaan uitproberen kan dat tot en met 15 november, de laatste dag van de verlengde herfstvakantie. Ook de andere Beerselse speeltuinen blijven natuurlijk open voor onze kinderen. “ 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 mei 2021
Hugo Devillé | 03 mei 2021

archief