BEERSEL Er worden vijf fietskluizen geplaatst in Beersel

BEERSEL Er worden vijf fietskluizen geplaatst in Beersel

Editiepajot_bart_devill___fietsbox
foto Bart Devillé
 

 De gemeente Beersel wil het fietsgebruik bevorderen en beter faciliteren en stelt daarom op 5 locaties ter hoogte van de stationsomgevingen fietskluizen ter beschikking van inwoners. Op de jongste gemeenteraad werd alvast een tariefreglement voor het verhuren van fietskluizen ter stemming gelegd en ook goedgekeurd. Door de afwezigheid van schepen van Mobiliteit Kristien  Vanhaverbeke(N-VA) werd het project toegelicht door collega- schepen en partijgenoot Elsie De Greef.. Er zal telkens een blok van 5 fietskluizen worden voorzien in de stationsomgevingen op volgende locaties: Station Lot: ter hoogte van toegang perron via J.Huysmanslaan en deze via Sashoek. Station Huizingen ter hoogte toegang perron via A.Vaucampslaan en deze via G.Gezellestraat en tenslotte Station Beersel: ter hoogte van toegang perron richting Brussel. Elke fietskluis bestaat uit één fietsparkeerplaats. Iedere fietsparkeerplaats is afsluitbaar met een sleutel. Iedere gebruiker ontvangt één sleutel per fietskluis. De fietskluis is enkel bestemd voor persoonlijk en privatief gebruik en mag niet aangewend worden voor commerciële doeleinden. De fietskluis mag enkel gebruikt worden voor het stallen van reguliere fietsen en elektrische fietsen. Iedere fietsparkeerplaats is voorzien van een slot en moet ten allen tijde afgesloten zijn. 

 
De gebruiksvergoeding en de borgsom worden bepaald door de gemeenteraad en vastgelegd in een tariefreglement. De jaarlijkse vergoeding bedraagt 90 euro per fietskluis. Voor wie in de loop van een kalenderjaar een gebruiksovereenkomst aangaat, wordt de gebruiksvergoeding per begonnen maand gefactureerd voor de resterende duur van het kalenderjaar aan € 8/maand. Eenmalige waarborg van € 60 wordt wel gevraagd.
De tarieven kunnen ten allen tijde herzien worden door een beslissing van de gemeenteraad. Bij tariefwijziging krijgt de gebruiker de mogelijkheid om kosteloos te annuleren. Het reglement treedt in voege op 25 november 2020. Raadslid Jan Steyaert(Groen) had nog enkele vragen en bedenkingen, bijvoorbeeld voor meer fietsparkeerplaatsen aan de stations, maar het punt werd toch unaniem goedgekeurd. 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 17 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 12 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Marc Sluys | 25 dec 2020

archief