BEERSEL - Miss Dworpverkiezing komt er aan

BEERSEL - Miss Dworpverkiezing komt er aan

Bestuur_miss_dworp
 

Zaterdag 29 maart vanaf 20u in cc de Meent te Alsemberg- nu toch al ettelijke jaren de thuishaven van Miss Dworp- verzorgt Cynthia Reekmans de presentatie van de achtendertigste Dworpse show en Miss Dworp verkiezing. Nog steeds ten voordele van Pater Theo Briers in Guatemala.

De Miss Dworp verkiezing wordt dit jaar opgeluisterd door Paul Michiels & The Big M’s. Ook Danscentrum Pirouette is opnieuw van de partij. Verantwoordelijke van de Missverkiezing, Paul Marien: “Zoals ook in het verleden kenden wij geen problemen om voldoende kandidaten aan te trekken. Oorspronkelijk waren zij zelfs met 25. Om organisatorische redenen moeten wij ons echter beperken tot 16. Het is niet moeilijk, telkens valt hier een prijzenpot te verdelen van 10.000 euro en geen enkele van de deelnemende meisjes gaat met lege handen terug naar huis.”
Ook dit jaar komen de kandidaten uit gans Vlaanderen en terug ook eentje(Leen Van Belle) van Dworp zelf. En dit was al lang geleden. De inschrijvingen kwamen dit jaar uit Dworp, Schepdaal, Itterbeek, Halle, Zaventem, Buizingen, Sint-Pieters-Leeuw, Huizingen, Vilvoorde, Laken, Wolvertem, Sint-Genesius-Rode en Wetteren. De (Nederlandstalige) meisjes moeten minstens 16 jaar jong zijn en maximum 24 jaar.
Wij hadden het er al over, in al die jaren werd deze show mèt missverkiezing telkens georganiseerd ten bate van het missiewerk van Pater Theo Briers. In al die jaren kon al meer dan 250.000 euro overgemaakt worden. Het geld werd vooral gebruikt voor allerhande projecten, zoals gronden kopen voor gemeeschapscentra, restauratie gebouwen en kerken, waterpompen, beter uitrusten van hutten, enz. Daar de pater geen eigen missiepost meer bemant gaan de euro’s vandaag naar het kinderhziekenhuis Johannes Paulus II in Guatemala. Hier worden vooral kinderen uit arme gezinnen verzorgd die niet terecht kunnen in de “officiële” openbare gezondheidszorg.
Wordt het aantal bestuursleden van de Vriendenkring Theo Briers misschien kleiner, ze willen er zeker nog niet het bijltje bij neerleggen: “Hopelijk blijft de pater nog lang leven. Wanneer hij er niet meer is zullen wij misschien kleinschaliger gaan werken. Maar er is ginds meer dan nood genoeg. Is het aantal bestuursleden misschien wat afgenomen, wanneer er moet gewerkt worden kunnen wij nog steeds een beroep doen op veel vrijwilligers!”
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2008
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 25 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief