BEERSEL “Behaag je tuin” werd groot succes in Beersel

BEERSEL “Behaag je tuin” werd groot succes in Beersel

Editiepajot_bart_devill___behaag_je_tuin_beersel
ingezonden foto
 

 Ook gemerkt? Dit weekend werd Beersel weer wat groener! In het kader van de samenaankoopactie ‘Behaag je tuin’ hebben inwoners zaterdag 8.220 stuks haagplantsoen opgehaald in 8 gemeenten uit het Pajottenland & Zennevallei, goed voor 2,6 km hagen, heggen en houtkanten.

In Beersel werden 2.730 stuks haagplantsoen opgehaald. Er werden in deze regio ook 441 hoogstambomen aangekocht en geplant. Klimaatbomen stonden dit jaar in de kijker. Het gaat om bomen die een langere periode van droogte kunnen verdragen en veel schaduw bieden zoals Wintereik, Spaanse aak, Haagbeuk en Winterlinde. Mensen zijn zich intussen bewust van de klimaatverandering en richten hun tuin hierop in. Bomen zorgen niet alleen voor meer schaduw maar halen ook CO2 uit de lucht.
 
In Beersel kan zeker gesproken worden van een geslaagde samenaankoop. De hoeveelheid platgoed overtrof alle verwachtingen: 2.730 stuks haagplantgoed, ook 183 hoogstam(fruit)bomen waarvan 68 geboortebomen zijn verdeeld. Meestal gaat het daarbij om oude, streekeigen fruitrassen. Ze zijn aangepast aan ons klimaat, waardoor ze minder gevoelig zijn voor ziekten en plagen. Tot slot bestelden deelnemers ook inheemse klimplanten en wilgentenen voor wilgenhutten. Zo’n wilgenhut staat garant voor uren speelplezier of vormt een fijn rustplekje. Volgend jaar kunnen inwoners opnieuw deelnemen aan deze actie. 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Hugo Devillé | 12 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief