BEERSEL DOC wordt opnieuw stille studeerplek in Beersel

BEERSEL DOC wordt opnieuw stille studeerplek in Beersel

Editiepajot_bart_devill___blokspot_beersel
ingezonden foto
 

 Corona of niet… We zijn half december en dus staat voor studenten de eerste examenperiode van het schooljaar voor de deur. Examens die volgen op een uitdagende semester met een tweede coronagolf waardoor studenten verplicht werden hun lessen veelal online te volgen, studiemateriaal alleen te verwerken en contacten met vrienden terug te schroeven. Eén van de vragen die opnieuw bij Beerselse jongeren steeds luider weerklinkt, is dan ook de vraag om een alternatieve studielocatie. Niet elke student heeft vandaag thuis een stille ruimte om te studeren en ook in deze moeilijke tijden vinden veel jongeren het motiverend om in groep te studeren. Schepen van Onderwijs, Jo Vander Meylen(CD&V): “In mei en juni, na de eerste coronagolf stelden we DOC ook al open om onze studenten die er nood aan hadden een studeerruimte aan te bieden. En ook nu weer willen ingaan op de uitdrukkelijke vraag van Beerselse studenten. Op die manier dragen wij als jeugdvriendelijke gemeente ons steentje bij om onze jongeren perspectief te bieden. We zijn dan ook blij dat de hogere overheid het licht op groen zette om binnen de coronamaatregelen een beperkte nood-blokspot op te zetten.”

 
Deze blokspot is natuurlijk gezien de gezondheidsmaatregelen niet zo vrijblijvend. De inrichting worden dan ook volledig coronaproof georganiseerd. Men wil het immers in de eerste plaats veilig houden. Het aantal wordt ook beperkt tot 20. Mochten er zich meer studenten aanbieden die geen eigen studeerplek vinden zoekt men naar oplossingen. Schepen Vander Meylen: “ Een plekje bemachtigen in onze noodblokspot kan deze keer dan ook alleen op reservatie. Dit via een eenvoudige digitale tool. Surfen naar beersel.kwandoo.com en gratis een studeerplek boeken voor één of meerdere dagen. Niet meer dan dat! “
Wanneer? De noodblokspot is open van maandag 21december tot en met vrijdag 29 januari. Van 25/12 tot en met 1/01 is de noodblokspot gesloten. Wie meer info wil surft naar www.beersel.be/nood-blokspot  of neemt contact op met de jeugddienst. 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 26 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Hugo Devillé | 12 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief