BEERSEL De gloednieuwe huisdiersticker komt ook in Beersel

BEERSEL De gloednieuwe huisdiersticker komt ook in Beersel

Editiepajot_bart_devill___huisdieren_sticker_beersel
foto Bart Devillé
 

 Vlaams minister Ben Weyts o.m. van dierenwelzijn lanceerde op Werelddierendag 500.000 gloednieuwe huisdierstickers en riep lokale besturen op om er te bestellen bij de Vlaamse overheid. De huisdiersticker 2.0 maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de brandweer of andere hulpdiensten in het geval van een brand of andere noodgevallen ook de huisdieren kunnen redden. “Want niet alleen mensenlevens, maar ook dierenlevens tellen”, zegt Weyts.  Uiteraard kwam deze ook in Beersel terecht. Elsie De Greef(N-VA), schepen van dierenwelzijn: “Ook in Beersel zijn de nieuwe huisdierstickers toegekomen, je kan ze bestellen via de milieudienst en gratis afhalen op het gemeentehuis. Elk jaar worden immers tientallen huisdieren het slachtoffer van een woningbrand, een CO2-vergiftiging of wateroverlast. Vaak omdat de hulpdiensten onvoldoende zicht hebben op het aantal huisdieren aanwezig in de woning. Kleef daarom de huisdiersticker goed zichtbaar op je ruit en laat zo in een oogopslag weten hoeveel én welke dieren aanwezig zijn in de woning.”

Brandweermannen en -vrouwen hebben tijdens een woningbrand altijd oog voor dierenlevens, maar vaak zijn ze niet op de hoogte van hoeveel dieren er in huis zijn. De huisdiersticker is een eenvoudige en efficiënte manier om de brandweer snel te laten weten welke dieren er in huis zijn. Vlaams Dierenminister Ben Weyts verdeelde twee jaar geleden al eens een half miljoen huisdierstickers via de lokale besturen. Ze gingen toen in een mum van tijd de deur uit. Weyts lanceert nu nog eens 500.000 huisdierstickers. De nieuwe stickers kregen een nieuwe look en een kwaliteitsupgrade. Ook nu worden de stickers via de gemeenten verspreid aan alle Vlaamse huishoudens met één of meerdere dieren in huis. De Vlaamse overheid betaalt de druk- én verzendkosten volledig. “We maken dit aanbod zo nog laagdrempeliger dan twee jaar geleden. Zo maken we het voor steden en gemeenten makkelijker om ‘ja’ te zeggen tegen deze actie. Deze huisdierstickers kunnen in heel Vlaanderen dierenlevens redden. Materiële verliezen bij een woningbrand zijn vaak dramatisch. Maar een huisdier verliezen in een woningbrand voelt voor heel wat mensen nog erger aan. Onze huisdiersticker kan dus veel dieren- en mensenleed vermijden”, zegt Weyts. 
Red je huisdier bij brand en hang een huisdiersticker op! De huisdiersticker is verkrijgbaar in Beersel via de milieudienst milieu@beersel.be  . 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Hugo Devillé | 12 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief