BEERSEL Opvangcentrum Alsemberg wil een brug met de buitenwereld

BEERSEL Opvangcentrum Alsemberg wil een brug met de buitenwereld

Editiepajot_bart_devill___soroptimist_opvangcentrum
foto Bart Devillé
 

 Het Opvangcentrum van het Rode Kruis wil er alles aan doen en zich blijven inzetten tussen het opvangcentrum en de buitenwereld. Dit willen zij doen dank zij fantastische samenwerkingen, uitdagende projecten, activiteiten en vooral ook informatie en communicatie. Een en ander gebeurde al via de nieuwsbrief, maar vanaf januari kan iedereen hen volgen op Facebook. Zo wil men een gezicht geven aan het centrum: van medewerker tot bewoner. Zo kan men specifieke noden  uiten naar de volgers en bouwen tegelijkertijd aan een toegankelijk platform waar iedereen het opvangcentrum met vragen kan bereiken. Dit facebookpagina wordt ergens de vervanger van de nieuwsbrief. Het centrum gaat live met de pagina op 4 januari.

Vorige week schonk Club Soroptimist Beersel aan het Opvangcentrum in Alsemberg een belangrijke hoeveelheid voedingswaren van Unilever. Deze konden ze verkrijgen via een lid Grietje Broucke die werkt voor Unilever. Het opvangcentrum kan nog heel wat gebruiken, wel is men omwille van de nieuwe maatregelen opnieuw erg betreft. Zo kan men om logistieke redenen momenteel geen kledij voor de shop meer aannemen. Wel is men nog op zoek naar enkele specifieke zaken die momenteel goed van pas kunnen komen voor de bewoners: Naaimachines naald en draad, fitnesstoestellen, mannenschoenen maat 40-46, valiezen, paraplu’s, rolschaatsen voor volwassenen, laptops zodat ook de volwassenen hun lessen Nederlands online kunnen verder zetten en gezelschapspelen.
Indien je iets van bovenstaande lijst wil doneren aan het centrum, graag steeds voorafgaand via mail (integratie.ocalsemberg@rodekruis.be ) of telefoon (02/359.91.90.) even contact opnemen zodat men op de hoogte is van je komst. Contact: Opvangcentrum Alsemberg Sanatoriumstraat 165 1652 Alsemberg. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 17 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 12 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Marc Sluys | 25 dec 2020

archief