BEERSEL Via PoëzieParkoer Alsemberg eens op een andere manier ontdekken

BEERSEL Via PoëzieParkoer Alsemberg eens op een andere manier ontdekken

Editiepajot_bart_devill___po__zieparkoer_nieuw
foto Bart Devillé
 

 In een organisatie van de Beerselse cultuurdienst, Bibliotheek Beersel en Visit Beersel samen met de Alsembergse scholen, zorgt PoëzieParkoer 2021 er voor dat Alsemberg eens op een andere manier kan ontdekt worden: dit via een wandeling langs 50 gedichten.

Naar aanleiding van de Poëzieweek, het grootste dichtfestijn van de Lage Landen, nodigen Gemeente Beersel en de Alsembergse scholen iedereen uit voor PoëzieParKoer 2021. Deze poëtische wandeling brengt u langs 10 charmante plekjes in Alsemberg en beloont de wandelaar met 50 gedichten rond het thema ‘Samen’. Wandelaars zijn welkom vanaf Gedichtendag, 28 januari 2021, en kunnen het PoëzieParKoer ontdekken tot het einde van de paasvakantie.
 
In de loop van december 2020 kropen heel wat creatieve dichters in hun pen en lieten hun muzen de vrije loop voor de Gedichtenwedstrijd georganiseerd door de Beerselse Cultuurdienst, Bibliotheek en Dienst Toerisme samen met de Alsembergse scholen. Uit alle inzendingen werden de 50 mooiste, bijzonderste en meest ontroerende gedichten beloond met een ereplaats op het PoëzieParKoer 2021.
PoëzieParKoer 2021 vertrekt aan Biercentrum De Lambiek, is ongeveer 5,5 km lang en leidt langs een aantal mooie trekpleisters in de gemeente Alsemberg. Elke poëzie(par)koereur kan na afloop van de wandeling één gedicht als favoriet aanwijzen. Wie stemt op zijn favoriete gedicht, maakt kans op een mooie prijs. Op zondag 9 mei worden de publiekslieveling onder de ‘gevestigde waarden’ (14+) én die onder het ‘aanstormend talent’ (14 of jonger) feestelijk in de bloemetjes gezet. Alle info over de wandeling en bijhorende wedstrijd vind u op www.beersel.be en www.bibbeersel.be  De bijhorende folder kan u afhalen op het vertrekpunt van Biercentrum De Lambiek(Alsemberg). 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021
Hugo Devillé | 09 feb 2021
Hugo Devillé | 08 feb 2021

archief