BEERSEL Chantal groet Lot

BEERSEL Chantal groet Lot

Editiepajot_bart_devill___chantal2
ingezonden foto
 

 Tijdens de zomer van 2019 verhuisde Chantal Demesmaeker uit Lot naar Zuid-Afrika, het land dat haar hart had gestolen. Wat zij toen niet kon voorzien was dat na een goed half jaar het coronavirus  zijn opwachting zou maken, met als gevolg dat vorig jaar van even overwippen naar Lot niets in huis kwam en het zal dit jaar wel niet anders zijn……. Wat de covid situatie betreft, die is er verre van goed, meer dan 4.000 infecties per dag en tussen de 400 a 500 overlijdens. Men is er nu terug in een lichtere vorm van Lock down 3. Avondklok van 21 tot 6 uur, geen verkoop van alcohol  of wijn meer, de stranden zijn gesloten, de openbare zwembaden alsook 20 grensovergangen, het dragen van maskers is overal verplicht, de restaurants zijn nog wel open tot 20uur en ook de winkels. Zopas kregen zij er ook nog een tropische storm te verwerken die er voor zorgde dat al de elektriciteit uitviel.

Chantal : “Al mijn plannen om het land te verkennen zijn in het (corona) water gevallen behalve een 2 daags tripje naar Kruger Park dat aan ons park grenst. Ik vul mijn dagen met schilderen (art), het bijwerken van mijn Engels dat nog niet het van het is, het onderhoud van het huis, kuieren met de buren Mijn sociale contacten zijn al iets verbeterd maar het blijft moeilijk daar alle sociale manifestaties opgeschort zijn. Ik woon wel de vergaderingen bij om op de hoogte te blijven van wat er in Marloth Park speelt, en dat is heel wat . ”Wat er in Lot en Beersel gebeurt volgt Chantal op facebook en heeft nog via WhatsApp contact met mensen van buurthuis Babbellot en haar vroegere buren. “Wat ik het meeste mis is ons goed Belgisch eten, een pistolet met preparé of gekapt, verse vis, mosseltjes of een kreeftje met nieuwjaar, luxegoederen die hier niet te krijgen zijn. Waarschijnlijk wel in de grote steden maar niet bij ons. Ook de vlotte manier waarop administratie afgehandeld wordt, wat hier verre van het geval is. Het grote verschil met mijn vorige leven is de natuur die mij omringd, elke dag is er wel iets te beleven, de aardvarkens die jongen hebben, de gnoes die in mijn tuin komen verpozen, de giraffen die uit mijn vijver komen drinken…. Het blijft boeiend en ook de rust en de stilte, het jachtige leven dat ik absoluut niet mis.”
Chantal wil een enige raad meegeven: “ geniet van elkaar”. En vervolgt: “ ik mis mijn vroegere vrienden en familie wel. Ik heb absoluut geen zicht op wanneer ik nog eens kan terugkeren naar België, als je 10 dagen in quarantaine moet bij vrienden of familie is het wel een beetje moeilijk. Of ik hier en wanneer ik kan gevaccineerd worden weet ik niet, het zal in ieder geval niet voor de komende maanden zijn. Wat ik nog wil zeggen, als je de gelegenheid hebt bezoek Zuid-Afrika, het is een heel mooi land met schitterende natuur en heel vriendelijke mensen. Hou jullie gezond en groetjes uit Zuid-Afrika. “ 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021
Hugo Devillé | 09 feb 2021
Hugo Devillé | 08 feb 2021

archief