BEERSEL neemt niet alleen met woorden maar met daden deel aan Tournée Minérale

BEERSEL neemt niet alleen met woorden maar met daden deel aan Tournée Minérale

Editiepajot_bart_devill___tournee_minerale_beersel
foto Bart Devillé
 

 Elk jaar nemen ongeveer één op de vijf volwassen Belgen deel aan dit initiatief van VAD/De Druglijn. Het wordt een bijzondere editie van de maand zonder alcohol, want het sociaal leven, waar de campagne sterk op inspeelt, werd door COVID-19 grondig overhoop geschud.

De coronamaatregelen vergen van iedereen een grote gedragsverandering. Desondanks blijft een maand zonder alcohol nuttig én nodig. Dat het sociaal leven tijdens corona op een lager pitje staat, verandert onze drinkgewoontes. Dat bleek ook uit een onderzoek van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) tijdens de eerste lockdown: hoewel sommigen in deze periode net minder gingen drinken, dronk 21 procent van de Vlamingen meer tijdens de lockdown. Het drinken verplaatste zich naar de thuissfeer.
 
Een en ander bleef ook nazinderen in Beersel met als gevolge dat het gemeentebestuur van Beersel , met de ondersteuning van vzw Logo Zenneland, deelneemt  aan Tournée Minérale: zo worden inwoners en personeel aangemoedigd om in de hele maand februari geen alcohol te drinken. Ook organiseert men in deze maand de gezondheidswandeling ‘Tour je mee minérale?’ De verrassende Wolfshagenwandeling in Lot wordt deze maand bewegwijzerd.  Het parcours wordt voorzien van QR-codes waarachter informatie, weetjes en tips rond Tourné Minérale. Bij elke halte hoort ook een passend geluidsfragment. Je kan kiezen voor een lus van 7 km of 4 km. Deze wandeling is vrij vlak en mits gepast schoeisel voor iedereen toegankelijk. Vertrekken doe je aan de Chalet Lot (over de Vaart) Walravensstraat 27 te Lot. Meer info vind je op www.beersel.be . 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021
Hugo Devillé | 09 feb 2021
Hugo Devillé | 08 feb 2021

archief