BEERSEL vraagt meer aandacht voor epilepsie

BEERSEL vraagt meer aandacht voor epilepsie

Editiepajot_bart_devill___epelipsie
foto Bart Devillé
 

 Op maandag 8 februari is het  de 'internationale epilepsiedag' . Over de hele wereld heen wordt er die dag extra aandacht aan epilepsie besteed voor meer kenbaarheid en om het taboe te doorbreken. 

Ongeveer 1 op 100 Belgen heeft epilepsie, niet niks! In Beersel zouden er dat meer dan 235 zijn. Op vraag van de Epilepsie Liga, afdeling Vlaams-Brabant zet de gemeente op maandag 8 februari het Sociaal Huis te Huizingen in een paarse gloed. Paars is de internationale kleur voor epilepsie. Op deze manier wil Beersel meer aandacht vragen voor epilepsie. Meer info? www.epilepsieliga.be .
 
In feite bestaan er verschillende vormen van epilepsie en zou men eigenlijk van "epilepsieën" moeten spreken. Ze beginnen meestal tijdens de kinderleeftijd maar kunnen op eender welk moment in het leven optreden. Ze treffen zowel mannen als vrouwen onafhankelijk van hun intelligentie, sociaal milieu of ras. Eender wie kan ook eenmalig een epileptische aanval krijgen. In het verleden deed men mysterieus over deze aandoening. Onwetendheid en misvattingen veroorzaakten angst en vooroordelen. Vandaag is epilepsie beter gekend, zeker in de medische wereld, maar ze roept bij het brede publiek nog vaak angst op. In het algemeen stelt de Epilepsie Liga zich tot doel het welzijn van de mensen met epilepsie te bevorderen. Hiervoor richt de Epilepsie Liga zich tot drie doelgroepen: men maakt er een punt van om over “mensen” te praten in plaats van over “patiënten”. Hiermee toont de Liga aan dat men zich richt op meer dan alleen het medische aspect van epilepsie. Wat voorop staat, is het algemeen welzijn van de persoon met epilepsie. 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 mrt 2021
Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021

archief