BEERSEL Zeldzame vuursalamander overgezet in Fazantenlaan Dworp

C21

BEERSEL Zeldzame vuursalamander overgezet in Fazantenlaan Dworp

Editiepajot_bart_devill___hadewijch_belsack
ingezonden foto
 

 Ook dit jaar sloegen Natuurpunt Halle en – Beersel en de gemeentediensten van beide en heel wat vrijwilligers de handen in elkaar om er voor te zorgen dat kikkers, padden en salamanders veilig de voortplantingspoelen bereiken. Door de gunstige weersomstandigheden kwam een en ander dit jaar wat sneller op gang en hebben de vrijwilligers al de handen vol om de amfibieën een handje te helpen veilig de overkant van de Haakstraat en Fazantenlaan naar hun voortplantingspoel te bereiken. En af en toe komen de vrijwilligers voor aangename verrassingen te staan.

 
Vorige week werd  Freddy Willems van Natuurpunt Beersel  opgebeld  door Hadewijch Belsack, lerares Gemeentelijke  Basisschool Dworp en zoon Pieter Van Loock. Ook zij helpen als vrijwilligers padden, kikkers en salamander naar de overkant. Nu hadden ze een voor hen onbekend diertje gevonden langs de Fazantelaan te Dworp. Freddy Willems: “Ik daar naar toe als min of meer kenner van padden en salamanders. Bij aankomst in de Fazantenlaan kon ik mijn ogen niet geloven,  het was  namelijk een vuursalamander, een echt pracht exemplaar.”
Vele jaren  terug had hij er ook al eens 2 gezien maar meer dan waarschijnlijk door allerhande  virussen  en schimmels tot nu toe niet meer. Freddy : “Deze virussen en schimmels kunnen inderdaad fataal zijn en hebben een grote impact op de vuursalamander. Ik dacht dan ook dat zij hier niet meer voorkwamen en in de Weikes uitgestorven waren. De vondst van Hadewijch en Pieter was dan ook goed nieuws! “ 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 jun 2021
Marc Sluys | 04 jun 2021
Hugo Devillé | 04 jun 2021

archief