Beersel bedankt zorgverleners met boomplanting

Beersel bedankt zorgverleners met boomplanting

Editiepajot_bart_devill___boomplanting_huizingen
foto Bart Devillé
 

 Zondag 21 maart is het “Dag van de zorg”. Naar aanleiding van de feestweek van de zorg werd op vrijdag 19 maart verzameld in de Beemd Huizingen om er nieuwe bomen te planten. Met deze bomen worden niet enkel de zorgverleners geëerd, maar wordt er ook voor gezorgd dat de gemeente nog groener en klimaatvriendelijker wordt.

De gemeente ondertekende begin dit jaar het Bomencharter en engageert zich hiermee om op haar grondgebied zoveel mogelijk bijkomende bomen te planten. Schepen van Leefmilieu, Jos Savenberg(Open VLD): “Vlaanderen verlangt van Beersel 25.000 nieuwe bomen en daar wordt dan ook werk van gemaakt.” Normaal gingen de bomen hier in de Beemd geplant worden door twee klassen van GBS Huizingen, begeleid door de Groendienst van Beersel. Daar o.m. de school van Huizingen t.e.m.  dit weekend na een clusterbesmetting gesloten blijft, werd de taak van GBS Huizingen overgenomen door de school van Lot.
 
Jo Vander Meylen(Lijst Burgemeester) schepen van jeugd en onderwijs:  “Bomen zijn leven. Ze verbeteren de luchtkwaliteit. Ze verhogen de biodiversiteit. Ze brengen verkoeling en gaan hittestress tegen. Maar ze brengen ook rust, verhogen de waarde van onze omgeving en dempen zelfs de geluidsoverlast. We komen uit een moeilijke periode maar in Beersel willen we hoopvol naar de toekomst kijken. We kiezen symbolisch voor de week van de zorg om met deze actie uit te pakken. Sonia Van Wanseele(LB), schepen van sociale zaken: “Omdat we in deze crisis gemerkt hebben hoe belangrijk het is om zorg te dragen voor elkaar. Zorg te krijgen als je die echt nodig hebt. Een beetje meer respect te tonen voor zorgverleners. Met deze bomen die we planten en straks samen een bos zullen vormen willen we iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen bedanken.” In Beersel heeft men ook al jaren een klimaatbende… De Bende van Beersel. Kinderen uit de basisscholen die zich inzetten voor een beter klimaat. Jo Vander Meylen: “De trekkersklassen uit de gemeentelijke basisschool van Lot zullen de aanplant vandaag symbolisch op zich nemen. Tegelijk zullen ze ondertussen uit volle borst het campagnelied “Ik hou van U” van Noordkaap zingen. Een welgemeende dankjewel aan iedereen die zijn steentje bijdroeg om deze crisis te overwinnen maar alvast met de neuzen in de richting van een mooie toekomst. Geen triest bos voor ons maar een bos vol leven, vol toekomst. Zing je graag mee? Laat je maar horen.” 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

roger swalens | 16 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 09 apr 2021

archief