Nieuw stiltepad en troostplek in Provinciedomein HUIZINGEN.

Nieuw stiltepad en troostplek in Provinciedomein HUIZINGEN.

Img_5502
De voorstelling van het project. Foto's © Marc Sluys
 
Img_5503
Img_5507
Img_5510
 

Nieuw stiltepad en troostplek in Provinciedomein Huizingen Op 31 maart werd het nieuwe stiltepad in het provinciedomein Huizingen ingehuldigd. Daarnaast kwam er ook een troostplek van FERM in het domein. 

Het nieuwe stiltepad, dat samen met Kom op Tegen Kanker werd uitgewerkt, loopt door het bos van het domein.  "Wandelen in de natuur werkt helend voor kankerpatiënten. Ze kunnen er tot rust komen, zowel alleen als met hun naasten. Daarom is Kom op tegen Kanker blij met initiatieven als deze, die kankerpatiënten de kans geven om volop van die natuur te genieten", zegt Mark Michils, directeur van Kom Op Tegen Kanker.  Langs het wandelpad zijn er stopplaatsen die aangeduid worden door een houten dier, gemaakt door kunstenaar Koen Vandewalle. Er zijn 8 gebeeldhouwde dieren te bezichtigen: konijn, eendjes, hert, vliegend hert, eekhoorn, ransuil, buizerd en de ree.  Parcours stiltepad Huizingen met 8 rustplekken in het teken van een dier “Het zijn dieren die voorkomen in het bos van ons domein”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “De dieren worden gelinkt aan menselijke karaktertrekken en zorgen zo voor reflectie”.  
Samen met vzw FERM richt de provincie ook een troostplek in op de route. Deze plek is ingericht als een nest, gemaakt met sprokkelhout uit het bos.  “Daarnaast staan er een paar gedachtentakken waaraan mensen een houten schijfje kunnen ophangen. Op deze schijf kan er een woord, zin of gedichtje worden geschreven voor wie daar behoefte aan heeft. De natuurelementen gaan met de tijd de woorden op de schijfjes doen vervagen, en de natuur neemt de gedachten met haar mee”, zegt Monique De Dobbeleer, voorzitter van FERM.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

roger swalens | 16 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 09 apr 2021

archief