BEERSEL Jeugdboekenmaand had heel wat te bieden in Beersel

C21

BEERSEL Jeugdboekenmaand had heel wat te bieden in Beersel

Editiepajot_bart_devill___jeugdboekenweek
foto Bart Devillé
 

 

In maart mocht de Jeugdboekenmaand 50 kaarsjes uitblazen! Dat was niet alleen een prima excuus om een spetterend boekenfeestje te bouwen, het was ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, vertalers, uitgevers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, en driewerf hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. 'Lezen is een feest!', en dat mochten 1150 kleuters en leerlingen van de Beerselse bassisscholen een maand lang vieren dankzij het activiteitenaanbod van de Beerselse bibliotheek..

 

Door de omstandigheden moesten men de feestelijkheden creatief (en digitaal) vorm geven. Geen fysieke bijeenkomsten of spelletjes dit jaar, wél zes vrolijke voorleesstreams vanuit CC De Meent voor de kleuters, en een digitale quiz in Bibster met begeleidend boekenpakket voor de vijfde en zesde leerjaren. Daarnaast organiseerde men ook een feestwedstrijd: alle deelnemende klassen mochten de organisatoren zelfgemaakte slingers of vlaggenlinten bezorgen. Hun creatieve output is nog steeds te bewonderen aan de ramen van de kleuterhoek.

Na de paasvakantie werd de Jeugdboekenmaand officieel uitgezwaaid met twee digitale auteurslezingen vanuit het CC. Op 20/04 werd Benjamin Leroy ontvangen en op 22/04 Stefan Boonen in tandem met Tom Schoonooghe. Maar liefst 8 klassen die het leesfeest met het meest aanstekelijke enthousiasme vierden, mochten meegenieten. Volgend jaar nog van dat!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 07 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 03 mei 2021
Marc Sluys | 29 apr 2021

archief