BEERSEL Nele schrijft open brief naar Vlaams minister Demir

C21

BEERSEL Nele schrijft open brief naar Vlaams minister Demir

Editiepajot_bart_devill___nele_van_craenem
ingezonden foto
 

 Na vele slapeloze nachten en frustraties(naar eigen zeggen)kroop Nele Van Craenem uit Beersel- is ook gemeenteraadslid voor Lijst Burgemeester- in haar pen om haar bezorgdheden te delen. Zij dacht er aan dat dit ook nieuws is voor haar gemeente. Het zijn voor haar “zaken die hier in stilzwijgen gebeuren” en wil haar medeburgers hierover informeren.

“ Mevrouw de minister, genietend kijk ik, samen met enkele voorbijgaande wandelaars, naar onze koeien die net in dit weiland met vers gras werden gezet. Duidelijk happy cows! Niet kijk ik enkel naar onze koeien, maar ook naar dit prachtige landschap... maar helaas zal dit van korte duur zijn. Beste minister Zuhal Demir, dit mooie uitzicht is één van de zovele die u in zal ruilen voor een gebied vol bomen. Dit weiland, gelegen te Beersel (Winterperre), behoorde tot voor kort toe aan CPAS de la Ville de Bruxelles - OCMW van de Stad Brussel. Deze OCMW gronden, op grondgebied Beersel, kregen plots allemaal een nieuwe eigenaar, namelijk ANB Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos. Er werd ons toen verteld dat het enkel een wijziging van eigenaar was, maar na enkele telefoons werden mijn vermoedens bevestigd... Al deze gronden, binnen onze gemeente goed voor ongeveer 20 hectare, zullen volledig worden bebost!
Van deze toestanden (of eerder wantoestanden) wordt er bitter weinig bekend gemaakt aan de medemens. U verkondigt dan ‘leugens’, want zo noem ik ze, naar de buitenwereld omtrent het enkel opkopen van en bomen plaatsen op landbouwvelden die niet (meer) gebruikt worden. Wel zoals u ziet, worden deze velden wel degelijk nog steeds gebruikt! Dan nog maar te zwijgen over uw ludiek filmpje in verband met de stikstofuitstoot... wat puur bedrog is! Ook beweert het Vlaams Agentschap voor  Natuur en Bos in verscheidene artikels dat ze zullen overleg plegen met de landbouwers. Tot op heden is hiervan nog niets van in huis gekomen... Jullie doen maar...
Afgelopen zondag organiseerden we als Gemeente Beersel, een (H)eerlijke korte keten picknick. Ook onze Beerselse landbouwers droegen hier hun steentje bij. Hiermee wil ik u meegeven dat iedere Beerselse landbouwer al jaren is meegestapt in het korte keten verhaal. Leuke hoevewinkels zijn ontstaan met lekker (h)eerlijke lokale producten. De gronden die u ons afneemt zijn voor ons broodnodig zodat onze lokale productie stand kan blijven houden. En neen, wij zijn geen groot industrieel rundvee - of akkerbouwbedrijf met overproductie! Wij zijn nog steeds een familiaal bedrijf met verscheidene takken. Een familiaal bedrijf met momenteel nog 3 aanwezige generaties! Er zijn nu al zoveel berichten gericht aan u, Zuhal Demir, waarbij ik me afvraag of u hier maar zelfs een klein beetje oog naar heeft... Wat bij mij vooral bleef hangen uit een bericht van ook een bezorgde boerin: waar is uw menselijkheid ten opzichte van ons, de landbouwers, naartoe?
Wij werken dag en nacht, 24 op 24, en al deze voornoemde zaken voelen voor ons aan als respectloos, onmenselijk, onwaardig,... Wij als jonge landbouwers zijn de toekomst, hopelijk denkt u aan ons en openen uw ogen. Groetjes van een fiere boerendochter, Nele”.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 jun 2021
Marc Sluys | 04 jun 2021

archief