BEERSEL Vrijwilligersfeest was dit jaar wel anders, maar toch succesvol

C21

BEERSEL Vrijwilligersfeest was dit jaar wel anders, maar toch succesvol

Editiepajot_bart_devill___vrijwilligersfeest
foto Bart Devillé
 

 

Het vrijwilligersfeest dat in Beersel traditioneel plaatsvindt in het Provinciedomein van Huizingen moest vorig jaar door corona worden geannuleerd. Dit jaar werd zondag 20 juni gezorgd voor een coronaveilige wandeleditie. De vrijwilligers die wensten deel te nemen moesten zich vooraf laten inschrijven; 150 vrijwilligers schreven zich in. Aan de onthaalstand werden ze verwelkomd door de cultuurdienst en kregen ze het parcours met enkele stopplaatsen waar de sectoren die met vrijwilligers werken in de kijker werden gezet. Ook ontvingen de deelnemers een goodiebag die onderweg kon worden gevuld. Er werd uitleg geven over de zoektocht van de dienst archief, de quiz van dienst milieu en er werd reclame gemaakt voor de online meezingsessie op 11 juli om 13.02u.

 Bij de diensten 'Buurtwerking en Integratie' vernam je aan de hand van een quiz meer over buurtwerk en integratieprojecten in Beersel. Na deze stand wist je alles over Hoplr-buurten.CC de Meent en de bib Beersel hebben in coronatijd allesbehalve stilgezeten. In een coronaveilige cinema kon je de best-off van de Meentsessies en wat vrijwilligerswerking in de bib inhoudt, ontdekken. De sector Thuiszorg had wel een heel bijzondere uitdaging voor de vrijwilligers: ze lieten iedereen even ervaren wat het is om mindermobiel te zijn. Bij de infostand kon je kennis maken met vrijwilligerswerk van de MMC, de Telefoonster, de BezoekSTER en de Seniorenraad.

De Sport- en Jeugddienst testen graag het sport- en spelvermogen van onze Beerselse vrijwilligers. Bij deze stand leerde je ook het vrijwilligerswerk en de adviesraden uit de sport- en jeugdsector kennen.Visit Beersel en Biercentrum De Lambiek stelden de nieuwe QR- kasteelaudiotour voor en gaven informatie over vrijwilligerswerk in De Lambiek en bij de schoolbezoeken aan het kasteel. En hier kon je je goodiebag aanvullen met een streekspecialiteit! De Prijs Cultuur op Spoor wordt normaal uitgereikt op het vrijwilligersfeest, maar wegens corona werd de prijs voor 2020 een week voordien uitgedeeld door de cultuurraad aan Josephine Meerts, haar schilderij kreeg een plaats op het feest. Wie de laureaat is voor 2021 kwam je te weten als je in de spiegel keek. Hij gaat symbolisch naar alle Beerselse vrijwilligers en verenigingen die ondanks de coronacrisis zijn blijven doorgaan en een enorme veerkracht hebben getoond. Elsie De Greef(N-VA), schepen van vrijwilligers: “Dankzij de inzet van onze vrijwilligers blijft Beersel bruisen! Bedankt aan alle gemeentediensten die dit vrijwilligersfeest mogelijk hebben gemaakt en alle vrijwilligers die zijn langs gekomen. Mensen zien, bijpraten, lachen... het heeft velen deugd gedaan.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief