BEERSEL Nieuwe aanvullende verkeersreglementen zijn van toepassing in Beersel

C21

BEERSEL Nieuwe aanvullende verkeersreglementen zijn van toepassing in Beersel

Editiepajot_bart_devill___kruispunt_sas_lotjuli
Kruispunt Sas Lot / foto Bart Devillé
 

 De gemeente Beersel maakte zopas meerdere aanvullende  verkeersreglementen bekend. Deze zijn gesitueerd in de deelgemeenten Lot, Alsemberg en Dworp. Tot voor enkele maanden kwamen deze telkens op de gemeenteraad, nu niet meer. Deze beslissing werd volgens schepen van Mobiliteit, Kristien Vanhaverbeke(N-VA) genomen omwille van efficiëntie in de dienst mobiliteit.

Het meest ingrijpende zal wel de herinrichting van het kruispunt Sashoek/Stationsstraat in Lot zijn.

Naar aanleiding van de vernieuwing van het kruispunt in kader van een veilige oversteek van de fietssnelweg F20 werd de verkeerssituatie aangepast. Fietsers kunnen nu recht op recht oversteken via een nieuw verkeersplateau aangelegd. Vandaag hebben voertuigen nog voorrang, maar in een tweede fase zullen hier nog dynamische verkeerslichten geplaatst worden die zoveel mogelijk voorrang geven aan de fietsers. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om vrachtwagens te weren in het gedeelte van de Stationsstraat over de vaart. Deze maatregel zal ingevoerd worden samen met een parkeerverbod voor vrachtwagens en met een grotere zonale tonnagebeperking in de Dreef, Fr. Walravensstraat, De Bist, P. Chevroletstraat en Haustratenplein.

 

Wat dan de nieuwe aanvullende verkeersreglementen betreft….. Langs de Zoniënwoudlaan in Alsemberg werd een parkeerverbond ingevoerd ter hoogte van de eerste 4 parkeerplaatsen op zondag voor de plaatsing van het kippenkraam. In de Onze-Lieve-Vrouwstraat -eveneens in Alsemberg- werden 2 parkeerplaatsen met beperkte parkeerduur ingevoerd ter hoogte van het kerkhof, gezien het beperkt aantal parkeerplaatsen en 1 parkeerplaats voor personen met een handicap vlak aan de ingang. Op die manier behoudt men plaatsen ter beschikking voor bezoekers aan de begraafplaats. In de Dworpsestraat Lot werd een parkeerverbod ingevoerd aan het kruispunt met de Jozef Springaelstraat om zo de zichtbaarheid en de veiligheid ter hoogte van het kruispunt te verhogen. Om hinderlijk parkeren op de hoek van de Nachtegaallaan met de Kerkstraat in Dworp te vermijden werd het woonerf uitgebreid. In een woonerf is parkeren enkel toegelaten binnen de aangeduide parkeervakken. Om extra parkeerplaatsen te voorzien voor de school werden er bijkomende parkeervakken aangebracht in de Nachtegaallaan en Krekellaan.Ter hoogte van het Domein Rondenbos(Alsemberg)werden in overeenstemming met het Agentschap Wegen en Verkeer verkeersborden geplaatst die fietsers de toelating geven om het rode licht voorbij te rijden wanneer ze rechtsaf slaan. Andere kruispunten kwamen niet aanmerking of zitten momenteel in een grotere studie door het Agentschap Wegen en Verkeer (Brusselsesteenweg Alsemberg) of zijn momenteel in uitvoering (Alsembergsesteenweg Dworp). Tenslotte, nog in deelgemeente Alsemberg werd een extra zebrapad aangebracht ter hoogte van het kruispunt met de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Dit kruispunt ligt op een belangrijke schoolroute. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief