Weekend alcoholcontroles 17-18 September in ZENNEVALLEI

C21

Weekend alcoholcontroles 17-18 September in ZENNEVALLEI

Alcoholctl__1_
 

Met de versoepeling van de coronamaatregelen, herneemt ook het sociale leven. Evenementen vinden her en der plaats en het verkeer op de baan neemt opnieuw toe. Met dit gegeven in het achterhoofd worden de controles opnieuw opgevoerd, want we zouden bijna vergeten dat drinken en rijden niet samen gaan en zo blijkt ook uit de eerst resultaten dat bestuurders zich niet altijd even bewust zijn van de gevaren op de baan wanneer ze drinken én rijden. Alcohol in het verkeer is en blijft een gevaarlijke combinatie al dan niet met verstrekkende gevolgen. Dat willen we vermijden en daarom organiseert de lokale politie op regelmatige basis zichtbare alcoholcontroles. 

Afgelopen weekend werden onder meer controles gehouden in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw

Vrijdag voerden de inspecteurs controle in Beersel en Halle waar in totaal 455 bestuurders werden onderworpen aan een test. Na verdere controle werden 10 rijbewijzen ingehouden (3 tot 6 uur) en twee rijbewijzen werden ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Tevens testten twee bestuurders positief op drugs.  

Zaterdag vatten de diensten opnieuw post, dit maal in Sint-Pieters-Leeuw en Beersel. Hierbij werden nog eens 482 bestuurders gecontroleerd. Vijf bestuurders bliezen alarm. Nog eens vijf bestuurders bliezen positief en hun rijbewijs werd ingehouden. Twee andere bestuurders werden positief getest op drugs.

De betrapte bestuurders werden alvast veilig uit het verkeer gehaald. Gelijkaardige controles zullen op regelmatige basis worden gevoerd. Wil je toch graag eens een glaasje drinken? Zorg dan voor een goede Bob, neem een taxi of overnacht op hotel. Ook het openbaar vervoer kan een goed alternatief zijn. 

Samen gaan we voor nul verkeersdoden!  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 nov 2022
Hugo Devillé | 14 nov 2022

archief