BEERSEL Troostplek in domein Rondenbos officieel geopend

C21

BEERSEL Troostplek in domein Rondenbos officieel geopend

Editiepajot_bart_devill___troostplek
foto Bart Devillé
 

Sinds eind november vorig jaar is er in domein Rondenbos in Alsemberg ook een Troostplek. Een plekje waar je naartoe kan gaan om even stil te staan, troost te zoeken en ook hoop te planten. Op vraag van Ferm(vroeger KVLV) ging het college akkoord om ook in de gemeente Beersel een troostplek te voorzien. Je vindt deze plek in het domein Rondenbos op het bijenvriendelijk beheerd graslandje, tussen de raadzaal en de parking.

Er werden bloembollen geplant en er staat een troostpaneel met een gedicht aangeboden door Ferm. Deze troostplek is toegankelijk voor iedereen. Op initiatief van Marie Louise Vancraenem, Rita Vandeperre, Nicole Leunens en Marleen Marcelis werden op dinsdag 21 september de dames van Ferm Vlezenbeek uitgenodigd. Nadat KVLV Alsemberg op hield te bestaan werd aangesloten bij Ferm Vlezenbeek. Op hun wandeling brachten zij o.m. een bezoek aan de hertogelijke kerk van Alsemberg en ook aan de troostplek, waar een korte inhuldiging werd gehouden.

Hier kwamen o.m. de regionale consulente van Ferm Brigitte Van Malderen en Elsie De Greef Beersels schepen van Cultuur, aan het woord. Brigitte Van Malderen: “ Mensen die iemand verloren zijn in coronatijd kunnen hier terecht voor een herdenking maar het troostplekje is er natuurlijk ook voor anderen en iedereen, ongeacht welke reden je ook hebt bij nood aan troost. Hier is zeker ook plaats voor momenten van bezinning. Vanuit ons vrouwennetwerk Ferm hebben we de campagne Planttroost meteen opgenomen na de uitbraak van de coronacrisis omdat we vinden dat een vrouwennetwerk er is om dingen samen te doen en des te meer willen we hierin een rol spelen als het minder goed gaat met ons en onze samenleving.

Vanuit Ferm wil ik een speciaal dankwoord uitspreken aan allen die dit hier in Alsemberg hebben mogelijk gemaakt. “ Elsie De Greef: “Deze troostplek hebben we vooral te danken aan Marleen Marcelis, zij heeft mij gevraagd in naam van Ferm of we in Beersel ook een troostplek wilden voorzien, en deze is nu een feit. Een rustige plek, toegankelijk voor iedereen, een plek in het groen waar mensen, tijdens en na corona, samen troost kunnen vinden. Door de gemeente werd dan het troostpaneel geplaatst en er werden bloembollen geplant, beide aangeboden door Ferm. En de troostplek wordt ook gebruikt.

Op zondag 9 mei werd er door een groep muzikanten van de K. Fanfare Eendracht Maakt Macht een muzikale hulde gebracht aan de betreurde coronaslachtoffers. VLAMO, het Vlaamse steunpunt voor amateurmuziek, riep haar leden op om tijdens de ‘troostende tiendaagse’ in heel het land een boodschap van troost en hoop uit te dragen en dit gebeurde ook hier. Er komen mensen individueel rust of troost zoeken, maar ook in groep, zoals vandaag is deze troostplek een rustpunt voor jullie bezoek aan Beersel.” Er is ook nog tweede troostplek in Beersel, in het provinciedomein van Huizingen, deze is er gekomen op initiatief van de provincie Vlaams Brabant, Kom Op Tegen Kanker en de vzw Ferm.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 nov 2022
Hugo Devillé | 14 nov 2022

archief