BEERSEL - Het najaar brengt boeiende en afwisselende expo’s in de Meent

C21

BEERSEL - Het najaar brengt boeiende en afwisselende expo’s in de Meent

Foto_schilderijen
 

Het mag worden gezegd, CC de Meent staat niet alleen open voor vedetten en andere optredens. Men heeft ook aandacht voor de kunst. Zo wordt het een najaar vol boeiende en afwisselende expo’s in CC de Meent. 

 

“De coronapandemie heeft het niet simpel gemaakt voor kunstenaars, niet kunnen exposeren en niet naar buiten kunnen komen met kunstwerken” vertelt Philippe Van Goethem curator van de expo’s in CC de Meent. “Toch geeft dit een echte boost aan onze expo’s. Er werd meer tijd gespendeerd om schilderijen te maken op een zolderkamertje of in een atelier. “We keren stap voor stap terug naar het normale en ‘we mogen weer’ “laat de schepen van cultuur Elsie De Greef ons weten.”Onze eerste expo van Heidi Leenaards met abstracte fotografie was een mooie opener met o.a verwijzingen naar de watertoren van Alsemberg, het tastbare met oog voor vormgeving. Onze huidige, tweede expo is van Jana Vasiljevic zij neemt ons mee in haar leefwereld hoe zij als kunstenares de massale gedragsaanpassingen tijdens de coronapandemie ervaart, zij was genoodzaakt enkele maanden door te brengen op een oude boerderij net buiten het dorp met de meest charmante naam ‘Zomergem’."

 

Jana Vasiljevic: “Aan de achterkant van het huis had ik zicht op een stormrij populieren, die fungeerde als toneelgordijn voor de langzaam veranderende taferelen. Het podium was een enorme vlakte velden een dagelijkse wisseling van groen, geel en bruin. De acteurs waren boeren die hun land verzorgden, twee Canadese ganzen, een grote familie herten. Zo ben ik aan de Zomergem reeks beginnen werken, vanuit het per­spectief van videogames, een reeks schilderijen die mee verandert met elk nieuw seizoen.” De expo van Jana Vasiljevic is gratis toegankelijk van 20 september t.e.m. 9 oktober, elke werkdag van 8u30 tot 12u en van 15u tot 17u.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief