Flitsmarathon 6 oktober ook in PZ ZENNEVALLEI

C21

Flitsmarathon 6 oktober ook in PZ ZENNEVALLEI

Logo_zennevallei_muur_
 

18 jaar en eindelijk mag je met de auto rijden. Maar er komt meer bij kijken dan enkel je rijbewijs halen. Alvorens je je met de wagen in het verkeer mag begeven, zijn er heel wat regels en voorwaarden waaraan je moet voldoen en dit alles in functie van de verkeersveiligheid. Zo dient je auto technisch in orde te zijn. Dit wordt onder meer jaarlijks gecontroleerd door de technische keuring. Zij controleren of je banden nog goed zijn en of de koplampen goed zijn ingesteld zodat je andere weggebruikers niet onnodig verblind, … 

Verder dien je in orde te zijn met de verzekering. Want bij een ongeval kunnen de kosten hoog oplopen. En uiteraard dien je te beschikken over het inschrijvingsbewijs en het gelijkvormigheidsattest. Andere zaken die je nog in het voertuig moet hebben zijn de gevarendriehoek, een brandblusapparaat, fluovestje en verbanddoos. Mocht je pech hebben onderweg of betrokken zijn in een verkeersongeval zijn deze nuttig maar ook noodzakelijk.    

Alles in orde? Dan kan je de baan op. 

En ook daar zijn er regels van toepassing om jouw veiligheid en die van andere weggebruikers te verzekeren. Gordel om, geen alcohol als je rijdt, alle vormen van afleiding zoals de gsm weg en aangepaste snelheid. De snelheidsbeperkingen aangegeven op de weg zijn er om jouw veiligheid en ook die van anderen. Je op de weg begeven is een grote verantwoordelijk want wanneer het misloopt kunnen de gevolgen nefast zijn. 

Controles 

De politiezone Zennevallei ziet er dan ook regelmatig op toe dat alle regels gerespecteerd worden. Hierbij wordt er voornamelijk ingezet op die zaken die de kans op een verkeersongeval vergroten, zoals snelheid, alcohol in het verkeer, gordel, afleiding, hinderlijk en gevaarlijk parkeren. 

Flitsmarathon 

Maandag deed de dienst Verkeer van de zone mee met de flitsmarathon die over het hele land werd georganiseerd. De resultaten zijn inmiddels gekend. In de ochtend van 6 oktober werden zowel snelheidsmetingen gehouden in Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Het ging steeds om straten die gekend zijn omwille van het hoog aantal verkeersongevallen. 2 083 voertuigen reden langs. 31 bestuurders werden hierbij betrapt op te snel rijden. In de namiddag werden de controles verder gezet. Daarbij werden nog eens 1 955 voertuigen gecontroleerd zowel in Beersel, Halle als Sint-Pieters-Leeuw. 237 bestuurders reden te snel en werden geregistreerd door onze camera. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km/u op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw waar slechts 70 km/u is toegestaan. 

De volgende dag werden opnieuw controles georganiseerd. Dit keer samen met de Vlaamse Belastingsdienst (VLABEL) en de diensten van de Sociale Zekerheid (RSZ). VLABEL scande meer dan 3 200 voertuigen. 30 vaststellingen werden gedaan in verband met niet-betaalde verkeersbelastingen. Meer dan 20 000 euro werd hieromtrent geïnd. Twee voertuigen werden tevens getakeld en dit voor een bedrag van 7 784 euro. De diensten van RSZ stelden op hun beurt vier inbreuken vast op zwartwerk, één inbreuk op illegale tewerkstelling en 3 op deeltijdse arbeid.  

Regelmatige controles     

Naast de geplaatste trajectcontroles, zijn bemande snelheidscontroles altijd mogelijk. Zo controleerden we afgelopen twee weken de snelheid op de Pedestraat. De Pedestraat is een oranje zone omdat regelmatig vastgesteld wordt dat hier te snel gereden wordt en dus de verkeersveiligheid in het gedrang komt. Bij een eerste controle in de zone 50 werden 1 230 voertuigen gecontroleerd. 47 bestuurder of 3,8 % reed te snel. Even later werd er ook gecontroleerd in de zone 70. Hier werden 759 voertuigen gescand. Hier werden 4 bestuurder betrapt op te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u. 

Hou je aan de maximum toegelaten snelheid en dit in ieders belang. Want … 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief