Muziekmolen wil internationaal publiek lokken in HUIZINGEN

C21

Muziekmolen wil internationaal publiek lokken in HUIZINGEN

20210423_102418
 
Whatsapp_image_2021-09-15_at_10
 

 De Muziekmolen van Huizingen wil een plaats zijn waar Muzikanten en hun entourage elkaar vinden tussen pot en pint. Ook de Amerikanen willen we naar hier lokken om te tonen dat wij rond Brussel bij de Molenbeek geen HELLHOLE zijn. 

Dat  rond Brussel met onze talenkennis en onze compromissen tussen culturen de nieuwe democratie elke dag weer uitvinden…”en stoemmelings”

In 2019 zocht de nieuwe uitbater een rijhuisje om zijn logopedie-praktijk voor kinderen met reken en taalmoeilijkheden uit te breiden…. tot bleek dat DE MOLEN te koop was.
Deze voormalige dancing in een middeleeuwse watermolen had ooit een zeer stevige reputatie voor heftige feestjes rond de molenwielen en molenpalen... tot diep in de zwoele nachten van de jaren zeventig en tachtig.
Dat is wat Eric Delannoy (uitbater) zelf denkt over de toekomst van de MuziekMolen: Hij is zelf één van de vele muzikantjes die op die feestjes speelden en in de molen repeteerden met steeds andere  would-be vedettes.

Sommigen hebben het gemaakt … zoals Madonna die vaak in de Huizingse Molen optrad in haar Brusselse periode. De gitaar-expositie in de Muziekmolen is het perfecte decor om de geschiedenis van de dansmuziek te vertellen. 

Zo ontvang deze nu al een tijdje Franstalige scholen met een show rond de bevrijding van de van de middeleeuwse Vlaamse slaaf, over de industriële revolutie tot Woodstock. 

De liedjes worden  dan in het Nederlands , Frans en Engels gezongen ... met een stevige danspartij op de tafels boven de molenstenen als apotheose. De groepjes die in de Muziekmolen repeteren delen nu hun kennis met nieuwe talentjes die we ondersteunen met stemtechniek en tips op drums, toetsen , gitaar en bas. 

Desgewenst leren we ook jou “gitaar spelen met 1 vinger” zoals de Afro-Amerikaanse slaven die de blues ,rock ,reggae en disco gebruikten om de wereld leefbaar te maken.

We zijn goed bezig... Onze ambitie : “Het strafste gitaarcafé-chantant van Europa worden” Ook voor je trouwfeest, verjaardag , teambuilding of klasuitstap staan we al klaar.

De bovenverdieping wordt uitgerust voor verblijfstoerisme zodra de juiste partners gevonden worden.
Info: www.demuziekmolen.be  Watermolenstraat, 81  -  1641  Huizngen

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 05 okt 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 30 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief