BEERSEL - Martine “Tinneke” De Smet uit Dworp schrijft een eerste boek

C21

BEERSEL - Martine “Tinneke” De Smet uit Dworp schrijft een eerste boek

Editiepajot_bart_devill___tinneke_de_smet
foto Bart Devillé
 

 

Officieel heet ze Martine De Smet maar iedereen in Dworp en omgeving noemt haar

Tinneke. Zij is 54 jaar oud, moeder van twee volwassen dochters,Joyce en Anke en verloofd met David Delespesse, de Belgian Bladerunner die met twee protheses aan atletiek doet. Zelf is zij boekhoudster van beroep, afgestudeerd als herboriste en kruidenverwerker bij Syntra te Ukkel. En nu een boek?! Het schrijven van een boek met als titel “Negen natuurlijke maanden” roept hier en daar toch vragen op? Tinneke: “Twee jaar lang heb ik heel zware netelroos gehad.  Een niet aflatende allergie met elke dag jeuk en pijn.  Enkel Cortisone bracht soelaas en de dosering diende steeds verhoogd te worden wegens steeds erger wordende allergieaanvallen. Tijdens de zwaarste allergieaanval ooit, las ik in een boek over natuurlijke geneeskunde over de paardenbloemwortel die cortisone-like is.  Ik heb het er op gewaagd en volgens de aantekeningen uit het boek heb ik paardenbloemwortelkoffie gemaakt.  Binnen de maand was mijn zware cortisone medicatie afgebouwd. Ik wilde weten waarom, en samen met mijn hartsvriendin Dinne, die me op de natuurlijke weg gestuurd had, ben ik de driejarige opleiding Herborist-Kruidenverwerker gaan volgen.  Een opleiding die mijn leven veranderde.”

 

En dan de titel van het boek “Negen natuurlijke maanden”? “Het gaat over hoe een zwangere vrouw zich op een zachte, natuurlijke manier kan verzorgen. Zowel haar zwangerschapskwaaltjes (misselijkheid, constipatie, … ) als normale kwaaltjes die eenieder heeft (verkoudheid, verstuiking…) waarbij de zwangere dame zich niet zomaar met eender wat mag gebruiken, want alles wat je op je huid doet gaat in je bloed en kan het ongeboren kind mogelijk schade berokkenen als het niet de juiste producten zijn. Uiteraard kunnen ook mensen die niet zwanger zijn zich op een zachte natuurlijke manier verzorgen. “

Het is een boek dat je als zwangere vrouw graag leest of bij de hand hebt. En zelfs wie niet zwanger is kan er nuttige info uithalen. Het is overzichtelijk en duidelijk geschreven. En waarom Tinneke het boek nu geschreven heeft? “Met twee volwassen dochters die aan een gezinnetje gaan beginnen wou ik een “handleiding” maken voor eventuele kwaaltjes.  Als mama-herboriste zouden ze zeker bij mij om raad komen en dan zou ik weten dat ze zwanger zijn. “ Het boek werd gerealiseerd bij drukker Willems Uitgeverij, een familiebedrijf. Men kan het boek bestellen via website herboradix.be , een eigen zaak die Tinneke opstartte.Het kan geleverd worden in België en Nederland of afgehaald in Dworp na afspraak. Daarnaast staat zij ook op 19/10/2021 op de jaarmarkt in 1653 Dworp  en op 11/11/2021 op de jaarmarkt in 1600 Sint-Pieters-Leeuw. De Kruidotheek in 1500 Halle is ook een verkooppunt en er zullen er nog volgen. De uitgeverij heeft zelf ook verschillende websites en verkooppunten. Zoals boeken.cafe en negennatuurlijkemaanden.eu .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 19 sep 2023
Devogeleer Emile & Hugo Deville | 11 sep 2023

archief