BEERSEL - Gemeenteplein Dworp heringericht

C21

BEERSEL - Gemeenteplein Dworp heringericht

Editiepajot_bart_devill___gemeenteplein_dworp
foto Bart Devillé
 

 

Naar aanleiding van de werken door het Agentschap Wegen en Verkeer aan de Alsembergsesteenweg in Dworp werd er een ontwerp gemaakt om het gemeenteplein veiliger te maken door het herin te richten. Er is een proefopstelling uitgerold, met 1 inrit en 1 uitrit om het conflict met het dubbelrichtingsfietspad en het voetpad tot een minimum te herleiden. Het aantal conflictpunten vermindert op deze manier van een langgerekt conflictpunt naar slechts 2. De nieuwe circulatie op het plein is mogelijk doordat de bussen van De Lijn op de rijbaan stoppen en geen aparte bushaven meer hebben. Er werd ook een blauwe zone van maximaal 1 uur ingevoerd om zo steeds voldoende parking aan te bieden aan de klanten van de lokale handelaars.

 

Wanneer de proefopstelling positief geëvalueerd wordt, blijft deze situatie permanent. De tijdelijke waterbakken worden dan vervangen door bloem- en plantenbakken.

Verder is er gezorgd voor een beveiliging van het voetpad op de hoek aan café De 3 Patrijzen, dit voornamelijk voor de kinderen van de Malleboot die hier dagelijks in groep voorbij komen. Wat de proefopstelling betreft werd er al druk gereageerd op sociale media: “Veiliger, amaai mijn voeten. Als je van Huizingen komt geraak je er niet op, als je er af wil richting de kerk riskeer je je leven”, “Wie weet zetten ze er binnenkort parkeermeters, wacht maar tot ze het kerkplein heraanleggen”, Er staan wel veel wagens, die dat als hun privé plaats beschouwen” en “De bescherming aan de 3 Patrijzen is wel goed gedaan.” Zoals eerder gemeld wordt na enige tijd de proefopstelling geëvalueerd: is deze evaluatie positief, blijft de nieuwe situatie permanent.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 19 sep 2023

archief