BEERSEL - Jeugdraad neemt regie van blokspot “Blokspot@DOC” op zich

C21

BEERSEL - Jeugdraad neemt regie van blokspot “Blokspot@DOC” op zich

Editiepajot_bart_devill___jeugdraad_beersel
Jeugdraad Beersel / ingezonden foto
 

 

Vanuit de jeugdraad en van Beerselse jongeren zelf kreeg het schepencollege  via de jeugddienst te horen, dat er ook in Beersel een grote nood is aan stille studeerplekken. Nu het thuiswerk opnieuw aan kracht wint verdwijnen daarbij ook meteen een aantal rustige studeerplekken. Jeugd- en Onderwijsschepen, Jo Vander Meylen(Lijst burgemeester):

“Als jeugdvriendelijke gemeente willen we jongeren die een stille studeerplek zoeken zo’n plek aanbieden. We denken dat we met een blokspot kansen creëren om jongeren hun studietijd zo efficiënt en effectief mogelijk te laten benutten. We weten ook dat samenhorigheid, het samen studeren en weten dat anderen zich in dezelfde situatie van ook moeten studeren bevinden zeer motiverend werkt bij jongeren. Jongeren mogen vandaag immers zeker hun moed en welbevinden niet verliezen” zegt jeugd- en onderwijsschepen Jo Vander Meylen. Mooi voor Beersel is dat de Beerselse jeugdraad de regie over de Blokspot quasi helemaal op zich neemt. Ze geven aan dat ze een ruime rustige studeerplek willen met een goede internetverbinding. Maar nog belangrijker voor hen zijn ruime openingsuren. Ze opteren voor studiedagen van 8.30u ’s ochtends tot 21u ’s avonds en engageren zich in een beurtrol om de blokspot zelf dagelijks netjes te houden, te openen en te sluiten. Ze hanteren de wetgeving rond voldoende ventileren optimaal.

 

Voor Blokspot kunnen de studenten terecht in DOC (ingang langs De Lambiek). DOC heeft een automatisch gestuurd verluchtingssysteem dat ook zijn deugd al heeft bewezen toen het vaccinatiecentrum er zijn thuis vond. Daarnaast zullen ook extra CO2 meters geplaatst worden om de luchtkwaliteit te monitoren. Voor studenten is de blokspot open elke dag vanaf 25 december tot en met 31 januari. Digitaal inschrijven zal wel nodig zijn. Alle info daarover is te vinden op de website www.Beersel.be

Schepen Jo Vander Meylen: “Nieuw is dat we nadat de jeugddienst zijn oor te luister legde bij scholieren van de 3de graad secundair van Sint-Victor ook voor hen een blokspot willen inrichten. Ook een aantal van hen gaven immers aan dat het niet altijd evident is om thuis een rustige studeerplek te vinden. De blokspot zal voor hen lopen op weekdagen van 7 december tot en met 16 december telkens van 9u30 tot 16u. Een experiment dat we nadien zullen evalueren.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 jul 2022

archief