BEERSEL - Jef en Francine stopten er mee

C21

BEERSEL - Jef en Francine stopten er mee

Editiepajot_bart_devill___jef_en_francine
foto Bart Devillé
 

 

Tot het voorbije weekend had je in de Beerselse deelgemeente Dworp nog twee beenhouwerijen-spekslagerijen. Vandaag nog slechts één, immers Jef en Francine gingen met pensioen en stopten er afgelopen weekend mee. Het zal voor velen wennen worden….. Bijna 24 jaar baatten Jef en Francine hun artisanale Beenhouwerij-Spekslagerij uit op de Alsembergsesteenweg in het centrum van Dworp. In al die jaren gold deze klasse-zaak als een begrip voor “mensen van de goede smaak”. Voor Jef(zoon van een in Limburg gevestigde Poolse mijnwerker) en Francine, een echte Pajotse, zich in Dworp vestigden hadden ze een beenhouwerij in Molenbeek. Hoe zij elkaar leerden kennen?  Jef was als “jonge gast” op stage in Anderlecht en ging af en toe el eens dansen in een dancing Hemelberg in Eizeringen om zich te ontspannen tot…… hij op Francine botste. Hun beenhouwerij in Molenbeek was vooral populair bij de autochtone bevolking. Als gevolg van de wijziging van de samenstelling van de bevolking aldaar- heel wat Belgen trokken er weg- besloten ze te verhuizen en vestigden zich in Dworp.

Wat dit laatste betreft, dit vergde heel wat tijd. Over ’t algemeen was het Jef die alleen de regio en er buiten doorkruiste op zoek naar een geschikte beenhouwerij die over te nemen was. Kwam hij dan een voor hem interessante zaak tegen, ging Francine dan mee een kijkje nemen en werd er overlegd. Francine: “En juist toen hij in Dworp- gemeente die we toen nog niet kenden- een kijkje ging nemen was er de dochter bij en zij was er onmiddellijk voor gewonnen en we zijn verhuisd naar Dworp! In ’t begin hebben wij het wel erg moeilijk gehad. We zaten met dioxine crisis en de mensen waren bang van al wat met vlees te maken had, langzaam maar zeker hebben wij er ons doorheen gevochten en hard gewerkt. “ Francine wees er ook nog op dat wanneer je een nieuwe zaak overneemt, de klanten niet automatisch volgen: “We deden de nodige aanpassingen en verbouwingen aan het gebouw om degelijk werk te kunnen leveren en de klanten in de beste omstandigheden te ontvangen: artisanale beenhouwerij en zoveel mogelijk zelf bereiden, passie om intrinsieke versheid en kwaliteit van onze vleesproducten te leveren en altijd vriendelijk voor onze klanten”.

En wat nu? “Eerst en vooral op ons “effen” komen en wat bekomen. Veranderingen en verbouwingen aan het gebouw hebben wij wel gedaan met de bedoeling hier te blijven wonen, Dworp is dan ook een mooie gemeente. Maar het gebouw staat te koop, we zien nog wel!..... “

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief