BEERSEL - Rockfotograaf Alex Vanhee exposeert in CC de Meent

C21 Css

BEERSEL - Rockfotograaf Alex Vanhee exposeert in CC de Meent

Editiepajot_bart_devill___alex_vanhee_in_de_meent
foto Bart Devillé
 

Men kan absoluut niet zeggen dat de expo’s in CC de Meent zich beperken tot één thema of één kunstenaar, integendeel… zo stelt voor het eerst de volgende dagen en weken rockfotograaf Alex Vanhee tentoon in CC de Meent. Alex Vanhee is het best bekend als doorwinterd concert- of muziekfotograaf. Vanhee fotografeerde ondermeer David Bowie, Iggy Pop, Editors, Oscar and the Wolf, PJ Harvey, Geike Arnaert, Thé Lau, Toots Thielemans, Patti Smith, Luc De Vos,… allemaal stonden ze op of naast het podium al eens voor de lens van Vanhee.

Zijn fotografie kreeg doorheen de jaren ook steeds meer erkenning bij platenfirma’s en buitenlandse magazines. Zo werkte hij mee aan cd hoezen voor Iggy Pop, Willem Vermandere, Bram Vermeulen en vele anderen. Ondertussen volgden verschillende tentoonstellingen van Bozar Brussel, Fotografiemuseum Antwerpen tot verschillende CC’s en muziekclubs in Vlaanderen en een permanente tentoonstelling in de Ancienne Belgique.

Na omzwervingen bij De Morgen, Humo, Knack en Bonanza werkt hij nu als freelancer voor verschillende binnen- en buitenlandse kranten en magazines.

Elsie De Greef, schepen van cultuur en kunstcurator Philippe Van Goethem: “Wij zijn fier dat Alex Vanhee een deel van zijn foto’s tentoonstelt in ons cultuurcentrum. Hij maakt prachtige foto’s van mensen, hij fotografeert hun energie, hun tederheid… ze stralen gewoon heel veel persoonlijkheid uit.” Je kan zijn analoge, alsook digitale foto’s bewonderen in CC de Meent te Beersel van 16 december tot en met 9 januari tijdens de openingsuren van CC de Meent.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief