BEERSEL - JOEng! duikt op bij speelpleinwerking in Beersel

C21 Css

BEERSEL - JOEng! duikt op bij speelpleinwerking in Beersel

Editiepajot_bart_devill___amajoe_dansje
Amajoe / archief Bart Devillé
 

 

Wie het in Beersel heeft over de speelpleinwerking, denkt automatisch aan Amajoe, en met reden. Immers, Amajoe is er het speelplein voor kinderen tussen 3 en 12 jaar, zowel voor kinderen die in Beersel wonen als die niet in Beersel wonen. En dit wordt uitgebreid….. Op de jongste gemeenteraad werd er een wijziging van het reglement van de speelpleinwerking goedgekeurd. Schepen van Jeugd, Jo Vander Meylen(CD&V): “ In een kindvriendelijke gemeente als Beersel wordt er op regelmatige basis nagedacht over hoe we het leven van kinderen leuker, aangenamer of boeiender kunnen maken. Zo nemen we ook elk jaar onze speelpleinwerking onder de loep. Waar mogelijk proberen we het concept met de stuurgroep door het binnenste buiten te keren telkens te verbeteren.

Zo ook naar volgend jaar. De Amajoe groepen krijgen er een vriendje bij. Na een bevraging van kinderen uit de oudste groepen leerden we dat er best wel goesting is in een groep boven de Pateekens, dus + 12 jaar.

Nu… tussen zeggen dat je komt en het ook effectief doen ligt nog een wereld van verschil. Daarom willen in de zomer van 22 voorzichtig enkele testweken organiseren.”

 

Worden die gesmaakt dan is men in Beersel vertrokken. Schepen Vander Meylen: “We willen er ook een participatief en groeiend traject van maken met ervaren begeleiders en inbreng van de 12 plussers zelf. Dit zowel op het vlak van inhoud en invulling van activiteiten als van locatie. De stuurgroep bedacht al na een naam. De werking krijgt de naam JOEng! Een stukje van AmaJOE maar toch ook wat apart… De testweken lopen de eerste twee speelpleinweken van juli en de tweede week van augustus. Tussentijds en na de zomerwerking wordt JOEng! geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd of omgegooid.We zijn heel benieuwd naar de opkomst. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Die is dezelfde als die van een speelpleindag in de andere groepen. We hopen met JOEng! ook jongeren warm te maken om aansluitend een animatorcursus te gaan volgen en zo nog langer op het speelplein -maar dan- als animator te blijven hangen. “ JOEng! Is er voor kinderen van 13, 14 en 15 jaar ( geboortejaren 2009, 2008 en 2007).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 dec 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief